< Böngészés > Főoldal / Vásárlói panaszok / Blog article: Októberi bejelentések

| Mobile | RSS

Októberi bejelentések

2008. október 28. | hozzászólás | Vásárlói panaszok

Tagságunk áldozatos munkájának köszönhető, hogy a Fecsegő Közéleti Információs Fogyasztóvédelmi Magazin napról-napra tudatosul a régióban élő vásárlók köreiben. A panaszok, észrevételek bejelentések, szinte menetrendszerűen érkeznek fogyasztóvédelmi irodánkhoz. A fogyasztóvédelmi jogsértések családjához tartozó bejelentéseket, mint OMMF, ÁNTSZ, VPOP, RENDŐRSÉG, a helyi polgármesteri hivatalok felé a birtokháborítás, környezetszennyezés témakörében tanácsokkal látjuk el a bejelentőket, vagy mi tesszük meg a társszervek felé a vásárlók panaszait. A tapasztalat azt mutatja, hogy nem minden PH s hivatal örül a bejelentéseinknek! Próbálják kikosarazni a Fogyasztóvédelmi Egyesületünket észrevételeit a vásárlók panaszaival kapcsolatban, valamint kétségbe vonják létezésünket (!) illetve kizárási okra hivatkozva hárítják el a vizsgálatot. Ám létezésünket, aktív tevékenységünket már nem lehet erőből elnyomni — meghatározó szerepet töltünk be a Régióban – nem észre venni a Dél- Alföldön!!! Más: Mihály Mária panasszal élt, hogy a Kisteleki Plusz áruház reklám újságában meghirdetett hő légbefúvót (1999Ft) már a nyitáskor nem lehetet kapni. Fogyasztóvédelmi Irodánk kiment a helyszínre s meggyőződött a bejelentő igazáról. Az áruház vezetőnője azt nyilatkozta,- csak, öt darabot kaptak!! Nem jól mérték fel az igényeket. Közben csapatunk többi tagja elfoglalta magát a tejes pult előtt. Több hibát észleltek. Pl. a lejárati idő, a tejtermékek állaga, az árak nem minden esetben a kijelölt termékre vonatkoztak.

Corában a meghirdetett csirke farhát akciót ellenőriztük. Nyitás után két órával már nem volt se híre- sem hamva a reklámozott terméknek.(156Ft) A marhahús választék szegényes és elfeketedet volt. Az eladóférfi kérdésünkre, hogy miért nem kapható a reklám újságban meghirdetett csirke farhát, ezt egy vállrándítással intézte el. A marhahús színére azt nyilatkozta, – mert nem veszik a vásárlók! Hmm

A Tescoban az árkedvezményes, akciós termékek árait ellenőriztük. A hirdető újságban szereplő árak megegyeztek a „szigeten” felhalmozott termékeken szereplővel.

Nagy elánnal érkeztünk az október 3-i Móravárosi Napfényparkban nyíló bevásárló centrum megnyitására. Hatalmas parkoló várt bennünket. A bevásárlókocsik egy részéről elfelejtették levenni a láncot, így a vásárlók többsége tehetetlenül topogott.  A centrumközpont különböző üzletei előtt hatalmas embertömeg várakozott, várva az egységes nyitást, a tíz órát. Az új Tesco áraiban többen csalódtak, hisz nem volt szolid, mint a Rókusi városrészben elsőnek megnyílt üzletükben. Más:

Jeleztük az OMMF elnökének, hogy a szegedi, illetve a kecskeméti kirendeltségüktől lassan már nyolc hónapja nem kapunk választ a közérdekű állampolgári bejelentéseinkre. Birtokháborítás témakörében több panaszt irányítottunk a Dél- Alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal, Hatósági Főosztálya felé, mivel a baksi jegyző kizárási okra hivatkozva utasítja el a panaszost. Az ÁNTSZ felé is tettünk észrevételeket, a gaz-gyom növények elszaporodása tárgyában, mivel a vásárlók panaszaival a jegyző szintén nem foglalkozott!!! Szerettünk volna a fogyasztóvédelmi jogsértésekről egy flekket megjelentetni a baksi „újságban” pénzért, ám SZ – né szerkesztő kijelentette, – a hivatal – cencurázik – nem biztos, hogy megjelenteti!!??? HMMMM… Továbbá, a bejelentők panasszal éltek irodánknál, hogy a szikkasztó árkok beomlottak! Az egységes karbantartási kötelezettség véleményük szerint a baksi Önkormányzatot terheli! A hivatal nem foglalkozott (ik) a panaszosokkal, s ezért szintén hozzánk fordultak tanácsért. Mi telefonon felkerestük a Csongrád Megyei Közlekedési Felügyeletet Közúti Vasúti Osztályát – Dobos János ura – ahol ígéretet tettek, hogy intézkedni fognak hatáskörön belül, s ha szükséges, átadják a Szegedi Vízügyi és Környezetvédelmi Felügyelőségnek a közérdekű bejelentők panaszát. (Megkaptuk a tájékoztató levelüket, melyben közlik, hogy átadták a felügyelőségnek további intézkedésre) Pár helyi képviselő nevük elhallgatását kérték mikor a jegyző radaralatti repüléseiről, tájékoztatták a Regionális Fogyasztóvédelmi szerkesztőségünket.Tisztelt képviselők! Ezt a dilemmát Önöknek, muszáj megoldani, s nem a Fogyasztóvédelmi Irodának!! Több közérdekű állampolgári bejelentés is érkezett falopás ügyben. A bejelentők megadták az elkövető nevét, s nevük elhallgatását kérték. Az iroda jelezte a Szegedi központú Dél- alföldi Erdészetnek. Sós Zoltán úr ígéretet tett, hogy a Kisteleki rendőrséggel közösen lépni fognak, valamint megköszönte a közérdekű bejelentést, és számít a további közös együttműködésre. A vizsgálatot követően tájékoztatott – Sós úr-, hogy a helyszínen pár darab másfél méteres rönköt találtak!

Más. Bánfi Piroska néni korát meghazudtolva (70 éves) fiatalosan, dinamikusan érvelt a CBA bevásárló központ kenyér- pékáru gondolája előtt. – Látjátok, itt minden árun fel van tüntetve az ár és szembetűnő, még én is el tudom olvasni. Csapatunk néhány tagja kettő napra lement Siófokra. Szerettünk volna meggyőződni az ezerszer áldott árakról. A rakparti sétányon – étteremben- Giroszt ettünk. Az adag mennyisége meghaladta a befogadóképességünket. Az ár hétköznapi volt. A felszolgálónő nem lepődött meg, hogy tételes áfás számlát kértünk. Viszont a fagylaltozóba a gombócok adagmennyisége,- kis s nagy adag – dekára nem volt feltüntetve az árlapon, ezt meg is jegyeztük. Az eladónő karját széttárva mosolygott. – s és akkor mi van! Más A Szegedi Környezetgazdálkodási KHT azonnal reagált levélben a közérdekű állampolgári bejelentésünkre! Megköszönve a hiteles tájékoztatást, valamint a jövőben is szívesen fogadják a munkájukkal, valamint munkatársaikkal kapcsolatos információkat, észrevételeket, panaszokat. Más. A Szegedi PH Szociális és Családügyi osztályvezetője – Mózesné Csernus Mária – segítségével hat hónap (!) után megkaptam a Szegedi Gondozási Központtól az elszámolási számlát! Más 2008-10-25-én -15óra tízpercre értünk vissza a baksi irodába- a Kontroll Fogyasztóvédelmi Újságot – második részét- terítettük a szegedi Corában, a Tescoban, Praktikerben, s közben vásároltunk egy hősugárzót. Áfás számlát kaptam, de garancia levelet nem! Mikor ezt szóvá tettem az információs osztályon, az eladónő fölényesen elutasított. – ehhez nem jár címmel! Beírtam a panaszkönyvbe – szám: 061164- s kértem az áruházvezetőjét, aki ígéretet tett, hogy a garancialevelet öt napon belül elküldik a fogyasztóvédelmi Iroda címére?! Legjobb tudomásom szerint a garancialevél az áruval együtt s azonnal, lebélyegezve, kitöltve, átadva a vevőnek, vagy nem???

Leave a Reply 3551 megnézve, 1 alkalommal mai nap |