< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: A magyar és lengyel uniós elnökségről egyeztetett Navracsics Tibor és Jerzy Buzek

| Mobile | RSS

A magyar és lengyel uniós elnökségről egyeztetett Navracsics Tibor és Jerzy Buzek

2010. október 24. | 5 hozzászólás | Nincs kategorizálva
A jövő évi soros magyar és lengyel uniós elnökségről egyeztetett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Jerzy Buzek az Európai Parlament elnöke szombaton. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kommunikációs államtitkárságának tájékoztatása szerint Navracsics Tibor a volt lengyel miniszterelnök hivatali idejében végrehajtott államigazgatási reformmal, valamint az 1997-ben életbe lépett új lengyel alaptörvénnyel kapcsolatos tapasztalatairól kérdezte tárgyalópartnerét, mivel a magyar kormány ugyanezen a két területen hajt végre fontos átalakításokat a közeljövőben.
Jerzy Buzek és Navracsics Tibor áttekintette a soron következő magyar EU-elnökség legfontosabb kérdéseit és azokat az uniós folyamatokat is, amelyeket a következő fél évben a magyar kormánynak kell kézben tartania – olvasható a közleményben.

A KIM államtitkársága közölte, az Európai Parlament elnöke megerősítette, hogy a magyar elnökség idején legalább kétszer hazánkba látogat, hogy erősítse az együttműködést az uniós intézmények és a budapesti kormány között, illetve a lengyel és magyar elnökség közötti összhanggal is segítse hangsúlyozni a kelet-közép-európai régió szerepét a kontinensen.

Az Európai Parlament elnökét fogadta Schmitt Pál köztársasági elnök, szombat délután pedig beszédet mond a Kossuth téren az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepi megemlékezésen.

(MTI)

Leave a Reply 876 megnézve, 1 alkalommal mai nap |