< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vízilabda Euroliga: közös csoportba sorsolták a Vasast és a Szegedet

| Mobile | RSS

Vízilabda Euroliga: közös csoportba sorsolták a Vasast és a Szegedet

2010. október 31. | 1 Hozzászólás | Sport

Ugyanabba a négyes csoportba került a Vasas és a Szeged férfi vízilabdacsapata az Euroliga 16 együttes alkotta főtáblájának vasárnapi sorsolásán, amelyet a LEN, a kontinentális szövetség Rijekában tartott. A kedvezőtlen fejlemények közé tartozik az is, hogy a két magyar gárda további két roppant erős külföldi riválist is kapott négyesében: az egyformán montenegrói Jadran Herceg Novit és a múlt évi El-győztes – az ötkarikás aranyérmes magyar centert, Steinmetz Ádámot is foglalkoztató – Primorac Kotort. Vagyis nagyon nehéz feladatnak ígérkezik a legjobb nyolc közé kerülést jelentő első vagy második hely elérése.
Az EL főtáblás mezőnyének harmadik magyar résztvevője, az Eger sem tapsolhat örömében, hiszen az ő kvartettjébe sorsolták a végső győzelemre is esélyes horvát Jug Dubrovnikot, az új idényre az olimpiai bajnok Varga fivérekkel, Dániellel és Dénessel megerősödött, szintén horvát Primorje Rijekát, továbbá a spanyol CNA Barcelonetát.
A csoportokon belül körmérkőzéseket játszanak a csapatok, vagyis hat meccs alapján születik meg a végső sorrend. Az első kör lehetséges játéknapja november 13. vagy 14., a másodiké december 1., a harmadiké december 18. vagy 19., a negyediké január 8. vagy 9., az ötödiké január 19., a befejező kör meccseit pedig február 2-án rendezik. A továbbjutókat négy párba sorsolják, s oda-visszavágós alapon dől el, mely négy együttes szerepelhet majd a négycsapatos döntőben, az úgynevezett Final Fourban.
Az El-főtábla csoportbeosztása:

A csoport: Jadran Herceg Novi (montenegrói) TEVA-VASAS-UNIQA Szeged-BETON VE Primorac Kotor (montenegrói)

B csoport: Pro Recco (olasz) Szpartak Volgograd (orosz) Budva (montenegrói) Vojvodina (szerb)

C csoport: Partizan Beograd (szerb) Olympiakosz Pireusz (görög) Mladost Zagreb (horvát) CN Barcelona (spanyol)

D csoport: Jug Dubrovnik (horvát) CNA Barcelona (spanyol) Primorje Rijeka (horvát) ZF-EGER

MTI

Leave a Reply 2869 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: