< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: NFL: több európai meccset tervez a liga

| Mobile | RSS

NFL: több európai meccset tervez a liga

2010. november 3. | hozzászólás | Sport

A negyedik teltházas Wembley Stadionban rendezett összecsapás után több angliai meccset szeretne a profi amerikaifutball-liga (NFL). “A helyzetet nehezíti, hogy a következő évre nincs kollektív szerződés a játékosok és a tulajdonosok között. Most ennek tető alá hozása élvez prioritást, hogy 2011-ben is legyen szezon. Ezért egy kis türelmet kérünk, hogy miként szeretnénk továbblépni, de reményeim szerint egy-két év múlva már idényenként több angliai meccsre kerül sor az alapszakaszban” – mondta Chris Parsons, a liga nemzetközi ügyekért felelős alelnöke.

Az NFL egyelőre nem jelentett be szigetországi mérkőzést a 2011-es évre, ám ha nem marad el az idény, akkor a várakozások szerint legalább egy ismét a Wembley Stadionban lesz. Parsons szerint a tulajdonosoknak január-február körül lesz egy tanácskozásuk, s ekkor várható ezzel kapcsolatos bejelentés.

A játékosok véleménye is mérvadó lehet: vasárnap a San Francisco 49ers és a Denver Broncos összecsapása után az utóbbi együttes elkapója, Brandon Lloyd megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Wembleyben léphetett pályára, s az elkapott yardokban listavezető játékos megjegyezte, a közönség érezhetően értette a játéktéren zajló eseményeket. Az évi második európai mérkőzés helyszíneként a walesi Cardiff már korábban felvetődött, de képbe került a skóciai Edinburgh is. Az NFL távlati tervei között pedig szerepel németországi találkozó, illetve londoni székhelyű klub is.

A londoni egyesület egy nagyszerű stratégiai cél számunkra, de ismét hangsúlyozni kell: addig még nagyon sok lépést kell megtennünk ez irányba. Jelenleg elégedettek vagyunk az angliai piac meghódításával, de ezt még erősíteni kell, s csak utána, a megfelelő pillanatban fordulunk Németország felé” – mondta Parsons, aki azt is kifejtette, hogy Kínával vagy Japánnal kapcsolatban nincsen ilyen irányú terve a ligának, ott legfeljebb bemutató mérkőzést tud elképzelni.

Vasárnap sorozatban negyedik évben került sor telt ház, azaz 84.000 néző előtt alapszakasz-mérkőzésre a Wembley Stadionban. Ezúttal az ötszörös bajnok 49ers 24-16-ra győzte le a kétszeres győztes Denver Broncost.

MTI

Leave a Reply 1206 megnézve, 3 alkalommal mai nap |
Tags: