< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Jolie-ék pénzzel segítik az iszapkatasztrófa áldozatait

| Mobile | RSS

Jolie-ék pénzzel segítik az iszapkatasztrófa áldozatait

2010. november 4. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Jolie-ék pénzzel segítik az iszapkatasztrófa áldozatait

A támogatás összegéről, az adakozó házaspár kérésére nem ad tájékoztatást a Vöröskereszt.
© MTI

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) jószolgálati nagykövete és Brad Pitt, a Jolie-Pitt Alapítvány társelnöke csütörtökön bejelentették, hogy támogatást adnak a Magyar Vöröskeresztnek kolontári vegyianyag-katasztrófa áldozatainak megsegítésére – áll a Magyar Vöröskereszt közleményében.

A támogatási megállapodás aláírását követően Angelina Jolie azt mondta, hogy “a Magyar Vöröskereszt fáradhatatlanul dolgozik, hogy normalizálja a nyugat-magyarországi ökológiai katasztrófa során veszteségeket, sérüléseket szenvedett, kitelepített emberek helyzetét”.

“Míg a mérgező iszapkatasztrófa áldozatai azon aggódnak, hogy hogyan fogják újjáépíteni otthonaikat, közösségeiket, fontos, hogy segítsük a katasztrófákra elsőként reagáló szervezeteket, például a Magyar Vöröskeresztet, amelynek elkötelezett munkatársakból és önkéntesekből álló csapatai az érintett lakosság legalapvetőbb szükségleteinek biztosításán fáradoznak”- tette hozzá Brad Pitt.

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke nagyra értékelte, hogy a két hollywoodi filmsztár ilyen módon fejezi ki együttérzését a vörösiszap-katasztrófa áldozatai iránt.

A Magyar Vöröskereszt a helyi önkormányzatokkal együttműködésben élelmiszerrel, vízzel, védőmaszkokkal és kesztyűkkel látta el az embereket, elsősegélyt nyújtott, és folyamatosan segíti a csaknem 7000 érintettet. Október 5. óta több mint 1 millióan járultak hozzá a Magyar Vöröskereszt segélyprogramjához a 1749-es adományvonal felhívásával és SMS-ekkel – zárul a Magyar Vöröskereszt csütörtöki közleménye.
forrás hír24

Leave a Reply 1861 megnézve, 3 alkalommal mai nap |