< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vívó-vb: magyar érmek kerekesszékes tőrvívásban

| Mobile | RSS

Vívó-vb: magyar érmek kerekesszékes tőrvívásban

2010. november 8. | hozzászólás | Sport

Szekeres Pál ezüst- Dani Gyöngyi pedig bronzérmet szerzett vasárnap a kerekesszékes vívók tőrversenyében a párizsi világbajnokságon. Szekeres a döntőben a pekingi olimpiai bajnok Hu Tao-lianggal küzdött meg, több érvényes találatot a videobíró segítésével “szerzett vissza”, végül 15-13-ra alulmaradt. Szekeres Pál húsz éve minden Európa- és világbajnokságon, valamint paralimpián érmes. A kerekesszékesek világbajnokságain ezt megelőzően egyéniben két aranyat, egy ezüstöt és két bronzot szerzett. Dani Gyöngyi a nők B kategóriás versenyében, az elődöntőben 15-5-re kikapott a kínai Jao Fangtól, így bronzérmet szerzett, ugyanitt Pálfi Judit 10. lett.

“Amíg ilyen eredmények jönnek, és megy a vívás, addig csinálom. Ha reggel negyed kilenckor valaki azt mondja, hogy szoros asszóban kapok ki az aranyéremért az olimpiai bajnoktól, akkor aláírom, azzal együtt, hogy voltam már világbajnok.” – nyilatkozott a döntő után Szekeres Pál.

Az A kategória versenyében Krajnyák Zsuzsa az 5., Juhász Veronika a 6., Jurák Andrea pedig a 10. helyen végzett. A férfiaknál, az A kategóriában Mató Gyula kilencedikként, Horváth Gábor tizennegyedikként, Juhász Tamás huszadikként zárt. A kategóriák sérültségi fokot jelölnek.

MTI

Leave a Reply 457 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: