< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Vitézy Dávid: jövő hétfőn újraindulhat a forgalom a Margit hídon

| Mobile | RSS

Vitézy Dávid: jövő hétfőn újraindulhat a forgalom a Margit hídon

2010. november 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Jövő hétfőn újraindulhat a forgalom a Margit hídon, ha ahhoz e héten minden érintett szervezet hozzájárul, e nyilatkozatok birtokában a Nemzeti Közlekedési Hatóság november 15-ével megadhatja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt – közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója kedden az MTI-vel. A hatósági eljárás során összesen 65 szakhatóság és kezelő nyilatkozatát kell beszerezni ahhoz, hogy a közösségi közlekedés után a személygépjármű forgalom is mergindulhasson a Margit hídon – olvasható a közleményben.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat minden törvényes eszközzel segíti az engedélyeztetést, és bízik abban, hogy az érintett szakhatóságok és kezelők időben megteszik nyilatkozatukat – írta Vitézy Dávid.

Hétvégén sikeres volt a felújítás alatt álló Margit híd statikus próbaterhelése. Szombaton és vasárnap huszonnégy, egyenként 30 tonnás teherautó hajtott fel a hídra. A szakemberek úgynevezett nyúlásmérő bélyegek segítségével állapították meg, hogy a híd miként reagál ekkora mértékű terhelésre.

MTI

Leave a Reply 417 megnézve, 1 alkalommal mai nap |