< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: McCabe értékesítené az FTC-t

| Mobile | RSS

McCabe értékesítené az FTC-t

2010. november 10. | hozzászólás | Sport

Kevin McCabe, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa kedden bejelentette, hogy részben vagy egészben értékesítené a Zrt. részvényeit. Az angol üzletember elsősorban olyan új, akár nemzetközi üzleti partnert keres, “aki segítséget nyújtana a Ferencváros Labdarúgó Zrt. fejlesztésének következő szakaszában”. McCabe ugyanakkor nem zárkózik el az összes részvény értékesítése elöl sem. “Habár sajnálattal teszem, de elérkezett az idő, hogy értékesítsem érdekeltségemet a Fradiban – részben vagy egészben – és remélem, hogy valaki, aki vagy magyar, vagy erős magyar gyökerekkel rendelkezik, fellép és felelősséget vállal a Ferencváros Labdarúgó Zrt. irányításában” – áll az FTC közleményében.

A tulajdonos a közlemény szerint egy hozzá hasonló gondolkodású befektetőt keres, akit megfelelőnek és méltónak tart az FTC történelméhez és örökségéhez. “A fő fejlesztési tervek – amelyek magukba foglalják a Ferencváros új stadionjának megépítését – átütemezése szükségessé vált az európai gazdasági válság miatt, amely különösen hatással volt a pénzintézetekre és az ingatlan szektorra – áll a közleményben. – Az előzetes tervezési szerződés megkötése megtörtént, így a projekt fennakadás nélkül folytatódhat, amint a bankok képesek lesznek hitelt nyújtani a jól felépített ingatlan projektekhez.”

McCabe hangsúlyozta, 2008-ben azzal a szándékkal vette át a Zrt. irányítását, hogy “visszaadja a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-t Magyarországnak”, de a tavaly és az idén lefolytatott tárgyalásokat követően a lehetséges magyar befektetők részéről sajnálatos módon nem érkezett ajánlat.

A közlemény kitér arra, hogy McCabe 2008 óta “kiemelkedő szerepet játszott a labdarúgó Zrt. átalakításában és átszervezésében, figyelme az üzlet sport oldalára irányult, mind a felnőtt csapat, mind az utánpótlás vonatkozásában, elérve a csapat NB1-be való visszakerülését, így a Fradi most már határozottan megszilárdította helyzetét a magyar futball élvonalában és ebben a szezonban lehetősége van arra, hogy a 2011-es évben az európai mezőnybe kerüljön.”

MTI

Leave a Reply 292 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: