< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Két körözött + három lopott kocsi Röszkénél (Csongrád megye)

| Mobile | RSS

Két körözött + három lopott kocsi Röszkénél (Csongrád megye)

2010. november 12. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Két körözött személyt és három lopott kocsit fogtak a szegedi határrendészek az elmúlt éjszaka folyamán.

Egy szerbiai nő, valamint férfi jelentkezett egymástól független időben kilépésre a röszkei határátkelőhelyen, amikor adataik ellenőrzése során kiderült, hogy a nő ellen a Vám és Pénzügyőrség, míg a férfi ellen a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság adott ki elfogatóparancsot. Mindkét szerb állampolgár ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálja rendőrség.

Három lopott járművel bukott meg három magyar állampolgár tegnap éjszaka Röszkénél. Az útlevél-ellenőrzésre szinte egyszerre jelentkezett kilépésre a két szlovák forgalmi rendszámú Skoda Octavia, valamint egy ugyancsak forgalmi rendszámú Mercedes C200 személygépkocsi. Vizsgálatuk során kiderült, hogy a gépkocsivezetők közül csak egy rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel egy annak hiányában, míg a másik járművezetéstől való eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

Az alaposabb ellenőrzés további eredményt hozott, a Schengeni Információs Rendszer segítségével arra is fény derült, hogy mindhárom járművet előző nap lopták el Szlovákiából, melyek lefoglalását kéri a szlovák hatóság.

A két Skoda Octavia, valamint a Mercedes C200 lefoglalása mellett, az eseteket büntetőeljárás keretében vizsgálja a Szegedi Rendőrkapitányság.

Pál János r. alezredes

CSMRFK sajtószóvivő

Leave a Reply 1120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |