< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lemondott mandátumáról a Fidesz-KDNP volt gödöllői polgármesterjelöltje

| Mobile | RSS

Lemondott mandátumáról a Fidesz-KDNP volt gödöllői polgármesterjelöltje

2010. november 12. | hozzászólás | Közélet

Lemondott mandátumáról a Fidesz-KDNP volt gödöllői polgármesterjelöltje

Lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról a Fidesz-KDNP volt gödöllői polgármesterjelöltje – közölte a város önkormányzata. Liptákné Boros Andrea azzal indokolta döntését, hogy “meglehetősen súlytalan szerep” jutott neki a képviselő-testületben. Liptákné Boros Andrea a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeként az őszi önkormányzati választáson a voksoknak csak a 19,7 százalékát szerezte meg, így kompenzációs listáról, képviselőként került be a képviselő-testületbe. Később a kulturális és oktatási, valamint a népjóléti bizottság tagjává választották.

Liptákné Boros Andrea úgy fogalmazott: szerinte a városnak is jobb, ha nem az a fideszes néz szembe a többségében lokálpatriótákból álló testület tagjaival, aki nemrég még – kihívóként – le akarta taszítani “trónjáról” Gémesi Györgyöt (Lokálpatrióta Klub), Gödöllő polgármesterét.

Cáfolta azt a felvetést, hogy lemondása hátterében esetleg a választáson elszenvedett vereség állna, ugyanakkor a szavaiból kiderült, nem esett jól neki, hogy előzetes egyeztetés nélkül “osztották ki” számára a két bizottsági tagságot. Liptákné Boros Andrea nem kívánta elárulni, pontosan milyen területen kíván a jövőben tevékenykedni, csupán annyit mondott, hogy nem válik meg Gödöllőtől, s nem feltétlenül pártfeladat vagy politikai feladat jöhet szóba.

Gémesi György és Liptákné Boros Andrea éles, nem egyszer személyeskedő választási csatát vívott a városvezetői székért.

Noha a Liptákné Boros Andrea választási fórumain felszólalók többsége (köztük Navracsics Tibor miniszterelnök- helyettes) Gödöllőt egyfajta szigetként emlegette, mely amiatt jött létre, mert a polgármester “mindenkivel összeveszett”, Gémesi fölényesen nyert a választáson. A változást ígérő Liptákné a voksoknak csak a 19, 7 százalékát kapta.

MTI

Leave a Reply 364 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: