< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Előzetesben marad Hagyó

| Mobile | RSS

Előzetesben marad Hagyó

A Fővárosi Főügyészség indítványozta Hagyó Miklós előzetes letartóztatásának újabb három hónappal való meghosszabbítását – mondta a főügyészség szóvivője.
© MTI

A Magyar Nemzet írásában emlékeztet, hogy a volt MSZP-s főpolgármester-helyettest bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával május 14-én vették őrizetbe, majd három nappal később letartóztatták, így jövő szerdán lesz fél éve, hogy börtönben ül.

A főügyészség álláspontja szerint egyrészt a bűncselekmények tárgyi súlya, a szökés és az elrejtőzés veszélye miatt indokolt fenntartani a letartóztatást, másrészt, mert fennáll a büntetőeljárás meghiúsításának, az összebeszélésnek és a tanúk befolyásolásának a veszélye – mutatott rá a szóvivő.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője elmondta azt is, hogy az eddigi 18-ról 21-re bővült a gyanúsítottak köre, és az eddig eljárás alá vontak közül is többeket újabb bűncselekményekkel gyanúsítottak meg. Az újabb terheltek azon cégek képviselői, amelyekkel a nyomozás eddigi adatai szerint felesleges szolgáltatásokra szerződött a BKV vezetése – írta a Magyar Nemzet.

A lapnak a szóvivő elmondta azt is: a BKV a napokban jelezte, hogy polgári jogi igénnyel kíván élni a büntetőeljárásban, aminek az a jelentősége, hogy így a nyomozó hatóság nagyobb vagyoni kört zárolhat. A zárlat így olyan vagyoni elemekre is kiterjedhet, amelyek nem a gyanúsított nevén vannak, de visszavezethetők hozzájuk.
forrás hír24

Leave a Reply 367 megnézve, 1 alkalommal mai nap |