< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Eltűnt a VPOP dolgozók magán-nyugdíj befizetése

| Mobile | RSS

Eltűnt a VPOP dolgozók magán-nyugdíj befizetése

2010. november 13. | hozzászólás | Nav

Közel öt ezer alkalmazott pénze tünt el a bürokráció rengetegében.
Vizsgálatot indított a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Vám- és Pénzügyőrség dolgozóinak magán-nyugdíjpénztári befizetései miatt.

A Vám- és Pénzügyőrség dolgozóinak magán-nyugdíjpénztári befizetéseit ugyan levonták a dolgozók béréből, de a 2010-es befizetéseket – a dolgozók állítása szerint – nem írták jóvá a magán-nyugdíjpénztári számláikon.

A pénz az utalás valamelyik állomásán tűnt el. A VPOP szerint ők elutalták az összeget az adóhivatalnak, amit vélhetően továbbítottak a pénztárak felé. De felmerült az is, hogy az APEH esetleg nem készítette el azt a bevallást, ami az egyéni számlákon történő jóváíráshoz szükséges. Elképzelhető, hogy a közszféra más alkalmazottait is érintheti a probléma.

A VPOP szóvivője, Sipos Jenő arról tájékoztatott, hogy a törvényben meghatározott módon utalták el a járulékot. Az alkalmazott szerint munkáltatójuk beosztástól függően 14-30 ezer forintot von le a munkavállalóktól. Idén márciusban azonban kiderült, a 2010-es befizetések nem jelentek meg a magánnyugdíj-pénztári számlákon. Ezt azonnal jelezték az illetékeseknek mondta, akik azzal nyugtatták őket, megoldják a problémát.

Egy hete ismét előkerült a téma, és a munkavállalók azzal szembesültek, hogy 2010-ben a pénztárak egyetlen esetben sem írták jóvá a VPOP által levont összeget. Valószínűleg 4-5000 dolgozó pénze tűnt így el.
forrás Szent Korona Rádió

Leave a Reply 818 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: