< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Rövidpályás ob: Gyurta és Verrasztó is három aranyat gyűjtött

| Mobile | RSS

Rövidpályás ob: Gyurta és Verrasztó is három aranyat gyűjtött

2010. november 13. | hozzászólás | Sport

A világbajnok Gyurta Dániel, illetve Verrasztó Evelyn is nagyszerűen szerepelt, s három aranyérmet szerzett az úszók százhalombattai rövidpályás országos bajnokságának pénteki első napján. Gyurta egyéniben 50 és 200 méter mellen is nyert, a hosszabb távon elért ideje (2:06.34 p) ráadásul kifejezetten jónak mondható, a világ idei kilencedik legjobbja. Az idén kétszeres Eb-győztes Cseh László 200 vegyesen biztosan győzött, a váltóban ezüst-, 200 m mellen pedig bronzérmet szerzett.

“Elégedett vagyok, jól ment, bár a délelőtti tapasztalatok alapján kicsit hosszabbra akartam nyújtani a víz alatti tempókat, emiatt viszont egyszer sem jött ki jól a fal, mindannyiszor fél tempó hiányzott, meglehet, ez is meglátszott az időeredményen – nyilatkozta a Jövő SC 4×50 méteres vegyesváltójával is első Gyurta. – Ettől függetlenül azt gondolom, a lehető legjobb úton haladunk.”

A nőknél Verrasztó nagyszerű teljesítménnyel nyerte a 200 méteres vegyesúszást és a 100 méteres gyorsúszást is, s a Jövő SC 4×50 méteres vegyesváltóját is sikerre vezette.

“Az első száz méter tetszett vegyesen, a második nem, akkor eléggé besavasodtam, ilyenkor meg nagyon tud fájni minden – mondta Verrasztó. – Száz gyorson viszont egész jól elvoltunk Mutina Ágival, szórakoztató volt egymás mellett repeszteni…”

Verrasztón kívül egyéniben Jakabos Zsuzsanna tudott duplázni, 50 gyorson és 200 háton bizonyult a legjobbnak.

MTI

Leave a Reply 318 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: