< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Soros György zsidóságát támadja egy tv-sorozat

| Mobile | RSS

Soros György zsidóságát támadja egy tv-sorozat

“Sértőnek” és “borzalmasnak” nevezte egy vezető amerikai zsidó szervezet azt a tv-sorozatot, amely Soros Györgyről és a holokausztról szól – írta a The New York Times.
© AFP

Glenn Beck a Fox News televízió műsorvezetője, aki az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom egyik meghatározó alakja, a héten egy háromrészes sorozatban foglalkozott Soros György magyar származású filantróp milliárdos befektetővel. A televíziós “bábmesternek” titulálta Sorost, aki szerinte “attól vált hírhedtté, hogy világszerte gazdaságokat és rendszereket omlasztott össze”. Beck azt állította, hogy a milliárdos “következő célpontja” az Egyesült Államok.

Abraham H. Foxman, a Rágalmazásellenes Liga (Anti-Defamation League) országos igazgatója “sértőnek” és “borzalmasnak” minősítette Becknek azt a kijelentését, hogy Soros “a zsidók haláltáborba küldésében segédkező zsidó fiú” volt. Sorozatának a Fox News csatornán kedden bemutatott, első részében – amelyet mintegy 2,8 millióan láttak – Beck azt mondta, hogy a 14 éves Soros “elkísérte antiszemita keresztapját, hogy papírokat kézbesítsen a zsidóknak, elkobozza a vagyonukat és aztán elszállítassa őket”. “Ezzel határozottan nem azt mondom, hogy George Soros élvezte volna, amit tett, vagy hogy lett volna választása. Mert 14 éves volt. Túl akarta élni. Vagyis nem ítélkezem. Ez rá és istenre tartozik.” – mondta Beck, és hozzáfűzte, hogy “sokan” antiszemitának minősítenék Sorost, amit ő nem tesz.

A Fox kiállt Beck mellett a kirobbant vitában, amelyben a Rágalmazásellenes Liga mellett több más zsidó szervezet is bírálta a műsorvezetőt. Joel Cheatwood, a Fox News rangidős alelnöke közleményben jelezte: a Soros kamaszkorára vonatkozó információk közvetlenül az üzletember írásain és interjúin alapulnak.

Foxman ezzel szemben azt állította: “egy fiatal fiút felelősnek tartani azért, ami a holokauszt idején körülötte történt” nem más, mint egy, a Soros “befeketítésére” indított erőfeszítés része, amit undorítónak nevezett.

Michelle Goldberg, a The Daily Beast publicistája “antiszemita kutyasípok szimfóniájának” minősítette Beck sorozatát.

A The New York Times rámutatott, hogy Beck a múltban is többször felhördülést váltott ki a holokauszttal és a náci Németországgal kapcsolatos kijelentéseivel, de néhány zsidó vezető a védelmére kelt.
forrás hír24

Leave a Reply 343 megnézve, 1 alkalommal mai nap |