< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: 17 határsértő egy furgon belsejében (Szeged – Csongrád megye)

| Mobile | RSS

17 határsértő egy furgon belsejében (Szeged – Csongrád megye)

2010. november 17. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

17 határsértőt találtak a szegedi határrendészek egy szlovák embercsempész autójában ma hajnalban.

Fél 6 körül Szőregen egy szlovák rendszámú kis tehergépjárműre lettek figyelmesek a járőrök, amint az Szeged felé igyekszik. Gyorsan nyomába eredtek és ellenőrzés alá vonták, mely során a sofőr zavart viselkedése tovább erősítette gyanújukat. Az okmányok ellenőrzése során a szlovák sofőr egy 500 euróst csúsztatott útlevelébe, és azt átadva fejével hátra mutatott, utalván arra, hogy a határrendészek hunyjanak szemet rakománya felett, amit azonban ők nem tettek.

A raktérben azután nem mindennapi látvány fogadta a járőröket, ugyanis az ajtókat kinyitva 17 szempár tekintett rájuk. Mint kiderült a 17 fő, amely 2 palesztin felnőtt férfiből, és 2 koszovói családból állt, embercsempész segítségével jutott el a magyar államhatárig. A határt átlépve a magyar oldalon, pedig már várta őket a szlovák embercsempész, aki gyorsan „beraktározta” őket a járműbe és indult is velük a mélységbe. Az úti cél Nyugat-Európa lett volna.

A szlovák férfivel szemben vesztegetés kísérlete, valamint embercsempészet bűntett magalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A 17 illegális határátlépő ügyét, pedig idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják a szegedi határrendészek.

Pál János r. alezredes

CSMRFK sajtószóvivő

Leave a Reply 553 megnézve, 1 alkalommal mai nap |