< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Táblakomputerre tervezett digitális újság elindítását tervezi Rupert Murdoch médiamágnás

| Mobile | RSS

Táblakomputerre tervezett digitális újság elindítását tervezi Rupert Murdoch médiamágnás

2010. november 22. | hozzászólás | Közélet

Táblakomputerre tervezett digitális újság elindítását tervezi Rupert Murdoch médiamágnás – jelentette vasárnap a CNN internetes kiadása. Murdoch, a fizetős internetes hírszolgáltatás elterjesztésének úttörője The Daily címmel indítja el új médiavállalkozását, amelynek újságírói gárdáját már össze is verbuválta. A próbaüzem karácsony környékén indul be, s a nagyközönség a tervek szerint napi 99 cent vagy kedvezményesen, havi 4 dollár 25 cent ellenében olvashatja majd a lapot a hétnek mind a hét napján. Murdoch, a News Corporation tulajdonosa és Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója azt szeretné elérni, hogy az iPad és a hasonló készülékek a webolvasás vezető eszközeivé váljanak.

A The Daily alapvetően amerikai témákkal foglalkozik majd, elegyítve a minőségi és a bulvár újságírás elemeit. A szerkesztőséget, amely a Page Six, az AOL, az ABC News és a The New Yorker volt munkatársaiból áll majd, Jesse Angelo, a The New York Post volt felelős szerkesztője fogja irányítani.

forrás MTI

Leave a Reply 244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: