< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Az EU-elnökség alatt Magyarország népszerűsíti az önkéntességet

| Mobile | RSS

Az EU-elnökség alatt Magyarország népszerűsíti az önkéntességet

2010. december 5. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Magyarország az Európai Unió soros elnökeként mindent megtesz az önkéntes munka népszerűsítése, illetve még nagyobb társadalmi elismertetése érdekében – mondta Nagy Anna kormányszóvivő az önkéntesség nemzetközi napján. A kormányszóvivő az önkéntesség jövőre esedékes európai éve alkalmából tervezett magyarországi szerepvállalást ismertetve hangsúlyozta: Európában több millióan, köztük Magyarországon a felnőtt lakosság 40 százaléka áldozza fel idejét, lelkesedését és szaktudását azért, hogy saját eszközeivel próbáljon javítani a világ működésén.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára szintén azt emelte ki, hogy pusztán gazdasági eszközökkel nem lehet megoldani valamennyi problémát, a polgároknak aktívvá, cselekvőképessé kell válniuk, hogy tegyenek saját, illetve közösségük sorsának jobbra fordulásáért.

Hangsúlyozta: Európában is be szeretnék mutatni azt a nemzetközi összehasonlításban is páratlan és folyamatos önkéntes tevékenységet, amely a magyarországi közösségekre, civil szervezetekre, egyházakra és egyénekre jellemző. Az európai uniós kezdeményezés emellett arra is alkalmat teremt, hogy a szeretetből, segíteni akarásból, illetve tudásvágyából jelentkezők közvetlenül csatlakozhassanak az önkéntességi programba – fűzte hozzá az államtitkár.

Latorcai Csaba kisebbségekért és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár ezt megerősítve aláhúzta, hogy az önkéntesség éve alkalmából rendezett magyarországi programokhoz az ország, illetve az élet minden területéről várják a jelentkezőket, akik a magyarországi programok hivatalos honlapján is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

A helyettes államtitkár megjegyezte továbbá, hogy még vasárnap meghirdetik azt a pályázatot, amelyre az önkéntesség évéhez kapcsolódó események megyei koordinálását ellátni kívánó civil, illetve egyházi szervezetek jelentkezhetnek.

forrás MTI

Leave a Reply 266 megnézve, 1 alkalommal mai nap |