< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Pletyka hatása

| Mobile | RSS

Pletyka hatása

2010. december 6. | hozzászólás | Kultúra

A pletyka több bonyodalmat okozhat az ember életében, mint egy egész estét betöltő mozifilm. Mit kezdhetünk ilyen pletyusokkal, — terhes lett a szomszéd fiútól, – abortusza is volt már, – kábítószerrel kereskedik, és drogozik is!
Kedves fiatal barátom, mikor a szüleid fiatalok voltak, akkor a pletyusok főleg szóbeszéd útján terjedtek. A te korodban a csúcstechnika uralja a lejárató kampányt, mint, e-mail, ahol csak néhány gombnyomásra van szükség, hogy útjára indítsák a lejáratásodat. Más vélemények azt sugallják, hogy a telefont hamarosan kiszorítja a pletykálkodás legnépszerűbb eszköze az Internet! Már léteznek olyan Weboldalak melyet kizárólag erre a célra, hoztak létre, hogy az emberek egyes társadalmi csoportjait lejárassák. A blogokról nem is beszélve. A közismert személyeknek 58%- át már érték ilyen támadások! Az egyszerű pletyka terjedése, Kálmán és Rita szép pár lenne. Hogyan adják tovább? Kálmán és Rita szép pár! Tudnotok kell, hogy a pletykának hosszantartó negatív hatásai vannak. Tény, hogy rendkívül csábító olyan beszélgetésbe belefolyni, amelyben becsmérlően kezdenek valakiről beszélni. Miért? – mert ez valamiféle menekülés! A beszélgetés gyakran a pletykára terelődik. – bátorságra van szükséged, hogy megfékezd a pletyka terjedését. Az csak az egyik fele a dolognak, mikor az ember fékezi a nyelvét, de mi van akkor, amikor rólad pletykálkodnak. Itt az a kérdés, mit tehetsz az alaptalan híresztelések ellen.

– Láss a szavak mögé! Pl., a pletykázó azt szeretné, ha menőnek tartanák. Az önbizalom hiánya miatt kritizál másokat. Az emberek unatkoznak. Keresik a feszültséget, a katarzist.

– Uralkodj az érzéseiden! Ha valakit ártalmas pletykával bánt, és ha nem tudsz felülkerekedni, olyasmit teszel, amit később megbánsz. Aki hirtelen haragú az ostobaságot követ el. Tanuld az önuralmat.

– Gondold át reálisan a helyzetet! Kérdezd meg önmagadtól, biztos, hogy rólam mondták? Valójában, kínos pletyka vagy félreértés volt, esetleg túl érzékeny vagyok? Ha netalán túlreagálod az elindított pletykát, az, rossz fényt vethet rád.

– A leghatásosabb védelem! Ha ártalmas pletyussal találod magad szemben, akkor viselkedj kedvesen. Próbálj barátságos lenni, és továbbra is mutass szeretetet. Te is meg fogsz lepődni, hogy a kedvességet milyen hamar leállítja a rosszindulatú pletykákat.
-oil-

Leave a Reply 653 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: