< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Különösen nagy értéket maghaladó adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség

| Mobile | RSS

Különösen nagy értéket maghaladó adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség

2010. december 8. | hozzászólás | Nav

Vám- és Pénzügyőrség

Országos Parancsnoksága

KÖZLEMÉNY

A Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala, az APEH feljelentése alapján, nyomozást folytat az adóbevétel különösen jelentős mértékű csökkenését okozó adócsalás és adóra elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt mozifilmek és 3D-s produkciók készítésével, valamint értékesítésével foglalkozó gazdasági társaságokkal és azok ügyvezetőivel szemben.

A bűnelkövetői kör a filmek gyártására és értékesítésére egy komplex számlázási láncolatot hozott létre, amely láncolatban a filmek finanszírozásában és az értékesítésben résztvevő offshore cégek, valamint az Áfa-visszaigénylő pozícióba kerülő gazdasági társaságok mellett hamis, fiktív költségszámlákat kibocsátó cégek is megtalálhatóak voltak. A bűnelkövetői kör a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal károsította meg a központi költségvetést, amely összeg a nyomozás során még jelentősen növekedhet.

A napokban összehangolt akció keretében 45 fő nyomozó és járőr részvételével 14 helyszínen került házkutatás foganatosításra. Ennek során öt személy gyanúsítottként lett kihallgatva, akik közül három fő – Cs. Z., I. G., valamint K. G. – őrizetbe vételre került, akiknek előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte.

Budapest, 2010. december 8.

Sipos Jenő ezredes

szóvivő

Leave a Reply 296 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: