< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kézilabda Eb: történelmi vereség a norvégoktól

| Mobile | RSS

Kézilabda Eb: történelmi vereség a norvégoktól

2010. december 11. | hozzászólás | Sport

A magyar női kézilabda-válogatott 34-13-ra kikapott a társrendező norvégok olimpiai bajnok, egyben címvédő csapatától az Európa-bajnokság lillehammeri csoportjának zárómérkőzésén. A vereség történelmi: az eddigi negatív rekord a tavalyi Világkupán ugyancsak a norvégokkal szembeni 33-13-as kudarc volt térmérkőzésen. Az összecsapás már negyedóra után eldőlt, ekkorra 2-2-ről 10-2-re ellépett az elmúlt három kontinenstornán aranyérmes skandináv alakulat, amely a folytatásban is erőtől duzzadó, rendkívül hatékony kézilabdázást mutatott be. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese már korábban kikarcolta a középdöntőbe jutást, ahová a maximális négyből két pontot visz magával.

A következő szakaszban sorrendben a németeket bravúrral kiejtő ukrán, majd a holland és a svéd válogatottal találkozik.

3. forduló, D csoport (Lillehammer): Norvégia-Magyarország 34-13 (19-7), gól: Löke 7, Mörk 6/2, Alstad 4/1, Riegelhuth 4/1, Frafjord 4, Herrem 3, Nöstvold 2/1, Hammerseng 2, Larsen 2, illetve Szucsánszki 6/2, Bulath 2, Bódi 2, Vincze 1, Szabó 1, Sopronyi 1.

Az elődöntőbe jutásra a vereséggel együtt még mindig van esély: az ukrán, a holland és a svéd együttes is legyőzhető a középdöntőben..
forrás MTI

Leave a Reply 364 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: