< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Ökölvívó ob: nincs meglepetés aranyérmes

| Mobile | RSS

Ökölvívó ob: nincs meglepetés aranyérmes

2010. december 12. | hozzászólás | Sport

Minden nagy esélyes begyűjtötte az aranyérmet, így többek között Bacskai Balázs, Káté Gyula, Varga Miklós és Szellő Imre is győzelemmel távozott a férfi ökölvívók Nagykanizsán rendezett országos bajnokságának szombati döntőiről. A nap leglátványosabb összecsapását 52 kilóban rendezték, melyben Kalucza Norbert visszavágott Dobrádi Zsoltnak az egy évvel korábban az 51 kg döntőjében elszenvedett vereségért. A debreceniek pekingi olimpikonja az első pillanattól kezdve hajtotta riválisát, kettős fedezékét rendre megbontotta, amit másfél perc után Dobrádi vérző orra is bizonyított. Dobrádi felvette ugyan kesztyűt, s nagyon jó meccset vívott Kaluczával, ám utóbbi megérdemelten 13-10-re nyert.

A válogatott legjobbjai közül a 60 kilósok fináléjában a 2008-as Eb bronzérmese, Varga Miklós korántsem tudta azt a könnyed, látványos bokszot nyújtani, amelyet a korábbi napokon, ám végig jobb volt a kellemetlen stílusú Rácz Sándornál, így 5-1-re győzött.

Következett a legutóbbi két kontinensviadalon ezüst-, a tavalyi világbajnokságon bronzérmes Káté Gyula (64 kg), aki a fiatal kecskeméti Varjú György ellen tanári boksszal rukkolt elő, s nyerte meg kilencedik bajnoki címét. Szántó Imre tanítványa, akinek sarkában Alvics Gyula és Dopeman segédkezett az első menet második felétől megtalálta a megfelelő ütéstávot, s nagy erejű kombinációkkal fárasztotta az egyébként bátran bokszoló riválisát, akire már az első szünet előtt is számolni kellett egy tiszta felütés után. A második menet elején egy újabb roncsoló felütés véget is vetett a találkozónak.

Rötgön Káté után Bacskai Balázs kápráztatta el a csarnok közönségét. A 69 kg Európa-bajnoka kevesebb mint két percet töltött a ringben a kispesti Klasz Árpád ellen, aki ugyan bátran kezdett, de a nagyon dinamikusan és pontosan bokszoló riválisa ellenállhatatlan volt ezúttal is, a harmadik rászámolás után pedig a meccs befejeződött.

A pekingi ötödik Szellő Imre egy menet alatt zsebelte be újabb 81 kilós aranyát, míg a kétszeres Eb-harmadik Darmos József magabiztos pontozással hozta a kötelezőt.

Mellettük 49 kilóban Lakatos István, 56-ban Nagy Krisztián, 75-ben a junior vb- és ifjúsági olimpiai bronzérmes Harcsa Zoltán, +91-ben pedig Bouquet Bence győzött.

forrás MTI

Leave a Reply 262 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: