< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Jeórjiosz Papandreu és Orbán Viktor egyaránt fontosnak tartja az unió bővítését

| Mobile | RSS

Jeórjiosz Papandreu és Orbán Viktor egyaránt fontosnak tartja az unió bővítését

Egyetértett az Európai Unió bővítésének fontosságában Orbán Viktor magyar és Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök hétfői athéni megbeszélésein. A magyar kormányfő szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a találkozón Orbán Viktor elmondta: a Horvátországgal folytatott csatlakozási tárgyalásokat szeretnék lezárni a magyar elnökség alatt, “hiszen a horvát csatlakozás világosan meg tudja mutatni az európai perspektívát valamennyi balkáni államnak”. A két miniszterelnök között egyetértés volt Románia és Bulgária schengeni övezethez csatlakozásában is – tette hozzá Szijjártó Péter.

A sajtótájékoztatón Orbán Viktor elmondta, hogy az Európai Uniónak közös romastratégiára van szüksége, ezt Magyarország az EU soros elnökeként elő is fogja terjeszteni, és szeretné, ha a stratégiát az unió a magyar elnökség végéig, 2011. június 30-ig el tudná fogadni – olvasható a szóvivő közleményében.

forrás MTI

Leave a Reply 1782 megnézve, 1 alkalommal mai nap |