< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Csoportos elbocsátás lesz a Postán

| Mobile | RSS

Csoportos elbocsátás lesz a Postán

Várhatóan 140 dolgozóját bocsátja el a Magyar Posta csoportos létszámleépítéssel. A várható elbocsátásokat már novemberben bejelentették, végleges döntés csütörtökön születik. A Postának a múlt év végén több mint 36 ezer dolgozója volt, így létszámarányosan a fél százalékot sem éri el a leépítés.

Lapunk információi szerint csütörtökön dönt a Magyar Posta Zrt. arról, hány munkavállalót érint a jelenlegi létszámleépítés. A létszámcsökkentés hírét már november elején bejelentették [1], a döntést azonban a törvényi előírások miatt még nem hozták meg.
hirdetés

A Posta korábbi tájékoztatása szerint a társaság vezetése “hatékonyságjavítási intézkedéseket” hozott, amikor a létszám csökkentéséről döntött, összhangban a tulajdonosi elvárásokkal. Az akkori postai közlemény szerint az elbocsátásokkal összefüggő átszervezések nyomán “a szervezeti struktúra átalakul, megszűnnek a párhuzamos tevékenységek és az adminisztrációs létszám ésszerű szintre áll be”.

A Posta kérdésünkre közölte: a törvényi előírások és határidők figyelembevételével november 8-én bejelentette az illetékes munkaügyi központoknak a csoportos leépítési szándékát, tárgyalásokat kezdett az üzemi tanáccsal és tájékoztatta a szakszervezeteket. A cég megerősített információnkat, miszerint “a konzultációt követően, december 16-án hozza meg a csoportos létszámleépítésre vonatkozóan a döntését a munkáltató”.

Vagyis holnap jelentik be a munkaügyi központnak a csoportos leépítést, illetve az abban érintett munkavállalók neveit. A Posta közölte azt is: bár korábban voltak olyan hírek, amik több száz fő elbocsátásáról szóltak, “a létszámleépítés várhatóan 140 főt érint”.

Az Opten cégtárának adatai szerint a Magyar Postánál a múlt év végén több mint 36 ezren dolgoztak. A 140 fős létszámleépítés így az összes dolgozó fél százalékát sem éri el.
forrás index

Leave a Reply 1420 megnézve, 1 alkalommal mai nap |