< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Tovább zsugorodott a cigaretták feketepiaca

| Mobile | RSS

Tovább zsugorodott a cigaretták feketepiaca

2010. december 15. | hozzászólás | Nav

Vám- és Pénzügyőrség

Országos Parancsnoksága

KÖZLEMÉNY

A Vám- és Pénzügyőrség, a Magyar Dohányipari Szövetség és a hazai dohányipari vállalkozások vezetőinek részvételével találkozóra került sor, mely keretében a résztvevők – immár hagyományosnak tekinthető módon – az elmúlt időszak és az idei év tapasztalatait osztották meg egymással. A tapasztalatcsere keretében a jövő év január elsejével – az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség tekintetében – végbemenő integráció következtében létrejövő Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezete is bemutatásra került.

A találkozó keretében a GfK Hungária képviselői mutatták be a legfrissebb, 2010. évi országos kiterjedésű piackutatási tapasztalataikat és a dohánygyártmányok piacán mutatkozó trendeket. A piackutatás legfontosabb eredménye, hogy előző évhez képest 7 %-ról további 1 %-kal 6 %-ra zsugorodott a cigaretták feketepiaca, amely európai viszonylatban is jelentős eredménynek mondható. A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy az eredmények főként a szigorú és állandó hatósági ellenőrzéseknek köszönhetőek, amelyet a jövőben is fenn kell tartani, immár az új, Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezete keretében a bűnügyi és adóigazgatási terület együttműködése mellett.

A résztvevők a dohánykereskedelmet érintően hangsúlyosnak tartották az együttműködést, és a folyamatos adatcserét a hatóság és a szakma képviselői között is, ezért kinyilvánították szándékukat egy jövő évtől hatályba lépő együttműködési megállapodás előkészítése és megkötése iránt is, mely érdekében közös szakértői csoportot hoztak létre.

Budapest, 2010. december 15.

Sipos Jenő ezredes

szóvivő

Leave a Reply 249 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: