< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A magyar elit és a kokain

| Mobile | RSS

A magyar elit és a kokain

2010. december 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Senki nem beszél róla, de a kokain abszolút az elit drogja.

Az atv.hu-nak Zacher Gábor toxikológus a Stohl-ügyről azt mondta, a színész-műsorvezető nincs egyedül, csak erről “senki nem mer beszélni”. Magyarországon évente 200-300 kokainhasználó kerül az egészségügyi ellátórendszerbe, de ennél jóval többen vannak.

Az egyik legismertebb szakember szerint 20-30 ezren, de még többen is lehetnek kokainisták. Zacher Gábor igennel felelt arra a riporteri kérdésre, hogy a kulturális, gazdasági, vagy akár politikai élet nagyjainak egy szignifikáns része fogyaszt-e kokaint.

Mint mondta: a kokainnál jobb antidepresszánst “máig nem talált fel a farmakológia”, ezért borzasztóan nehéz egy valódi kokainistát kezelni. Nehéz megtalálni azt a terápiás alternatívát, amely valóban segít neki.

Ráadásul egyre kevesebben vannak olyanok, akik segítséget akarnak kérni, “mert nagyon félnek attól, hogy esetleg bármilyen adatuk kikerül az egészségügyi ellátórendszerből, ami a karrierjük végét jelentheti” – tette hozzá Zacher Gábor.

A kokain grammja 15 ezer forintba kerül, ezért lett az elit drogja – mondta a toxikológus, aki ismer olyanokat, akik 3-4 grammot is felszívnak egy esti buliban.
forrás hír24

Leave a Reply 382 megnézve, 1 alkalommal mai nap |