< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Napi Gazdaság: vizsgálják a SzerenCsekk akciót a Magyar Postánál

| Mobile | RSS

Napi Gazdaság: vizsgálják a SzerenCsekk akciót a Magyar Postánál

Vizsgálja a Szerencsejáték Felügyelet a Magyar Posta Zrt. által júniusban indított és idén év végéig zajló SzerenCsekk akciót – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság. A felügyeletnél a lapnak elmondták: a posta a nyereményjátékot a jogszabályi előírásoknak megfelelően a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján ajándéksorsolásként jelentette be az APEH felé, amely azt nyilvántartásba is vette. A szerencsejáték-felügyeleti hatáskört ellátó adóhatóság a vizsgálatot most azért indította, mert tudomásukra jutott, hogy a szervező a bejelentésben foglaltaktól eltérő konstrukcióban bonyolítja a nyereményakciót – így felmerülhet, hogy az már sérti a szerencsejáték-törvény szabályait.

A SzerenCsekk akcióban az adott napon postai készpénz-átutalási megbízással – köznapi nevén sárga csekkel – fizető ügyfelek közül naponta egy szerencsés az adott csekken befizetett összeget visszanyerheti – maximum 50 ezer forint értékben.

forrás MTI

Leave a Reply 243 megnézve, 1 alkalommal mai nap |