< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Pécsi vesztegetési ügy: a kaposvári kórház főigazgatója is érintett

| Mobile | RSS

Pécsi vesztegetési ügy: a kaposvári kórház főigazgatója is érintett

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják Repa Imrét, a kaposvári kórház főigazgatóját. A tavasszal kirobbant pécsi vesztegetési botrány miatt indult ellene eljárás.

Egyetemi körökből származó információk szerint hűtlen kezeléssel gyanúsítják Repa Imre professzort, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatóját, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettesét a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdasági főigazgatója és társai ellen indított nyomozással összefüggésben – közölte hétfőn a Pécsi Újság nevű hírportál.

A pécsi regionális híreket közlő internetes lap értesülései szerint a professzort azért gyanúsítják hűtlen kezeléssel, mert a jelek szerint közreműködött egy fiktívnek tűnő tanácsadói szerződés megkötésében, melynek az egyik gyanúsított, a PTE-s V. Bálint orvos tanársegéd volt a kedvezményezettje.

A Krónika bűnügyi forrásai megerősítették, hogy Repa Imrét, a pécsi egyetemi vesztegetési üggyel összefüggésben hallgatták ki. Hűtlen kezeléssel gyanúsítják egy vélhetően fiktív tanácsadói szerződésben való közreműködése miatt. Rádiónk azt viszont nem tudta meg, hogy Repa professzor tett-e vallomást, illetve élt-e panasszal a gyanúsítás miatt, ugyanis többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült utolérni. A pecsiujsag.hu internetes portálnak sikerült titkárnőjével beszélni, aki annyit közölt, hogy rengeteg elfoglaltsága miatt nem óhajt nyilatkozni az ügyben.

Váradi Csaba, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Területi Főosztálya dél-dunántúli régióvezetője a Pécsi Újságnak azt mondta: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az értesülést. Váradi Csaba megkeresése mellett a hírportál írásban tette fel kérdéseit Bartha Lászlónak, az NNI szóvivőjének, aki azt válaszolta: a gyanúsítottak személyes adatairól, foglalkozási körükről az irodának a vonatkozó törvény szerint nem áll módjában információkat közölni.

A Nemzeti Nyomozó Iroda április óta folytat nyomozást a PTE gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben. Összesen huszonhárom ember ellen indult eljárás, közülük többen előzetes letartóztatásban vannak. Az érintettek között van a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, s az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének több képviselője is.

Az MTI a gyanúsítottak védőitől korábban úgy értesült, hogy az NNI feltételezései szerint az egyetemi alkalmazottak – különböző beszerzések során – pénzért jogtalan előnyhöz juttattak három vállalkozást. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.
forrás mr1.hu

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |