< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint a Gázai övezetben

| Mobile | RSS

Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint a Gázai övezetben

Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint a Gázai övezetben Izraeli katonák agyonlőttek kedd délután egy palesztint, két másikat pedig megsebesítettek a Gázai övezet déli részén, az izraeli határ közelében – közölték kórházi források. A lövöldözés okát egyelőre nem tudni. Az övezet és Izrael között ismét feszültté vált a helyzet az elmúlt két hétben. Az izraeli kormány hétfőn felszólította az övezetet uralma alatt tartó Hamász radikális palesztin szervezetet, hogy ne engedje meg a helyzet romlását. Az izraeli katonák két és fél hét leforgása alatt nyolc palesztint lőttek le, akik szerintük terroristák voltak. Szemtanúk szerint a kedden lelőtt palesztin az úgynevezett népi ellenállási bizottságok tagja volt.

Ez egy fegyveres csoport, amelybe több más palesztin szervezet tagjai is belépnek, és amely nagyon aktívan közreműködik a Gázai övezetből kiinduló támadásokban. Az övezetben hétfőn emlékeztek meg a 2008-2009 telén végrehajtott izraeli büntető hadjárat kezdetéről.
forrás hír3

Leave a Reply 266 megnézve, 1 alkalommal mai nap |