< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Újra Balaton-Átcsúszást terveznek

| Mobile | RSS

Újra Balaton-Átcsúszást terveznek

2010. december 30. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A Balaton jégborításától és az időjárástól függően január második felében, illetve február első hetében tervezik megrendezni az újabb Balaton-Átcsúszást, amely több rendezvényből áll majd. A Balaton-Átcsúszás fő rendezvényeit a balatonfüredi jégkarnevál részeként tervezik megtartani, továbbá az időjárástól függően szerveznek a tó jegén túrákat Tihany-Szántód között, körtúrát Keszthelyről, átkelést Badacsony-Fonyód között és öböl-átcsúszást Szigligetnél – tájékoztatta az ötletgazda főszervező, Kardos Gábor az MTI-t.

– Egyedül, illetve kellő információ és felszerelés nélkül senki ne induljon el, de megfelelő gyakorlattal és helyismerettel bíró vezető nélkül sem tanácsos nekivágni a jégtúráknak – figyelmeztetett a főszervező. Beszámolója szerint hamarosan sportolásra alkalmas, sok helyen tükörsima jég alakulhat ki a Balatonon. Tartós hideg esetén pár napon belül megfelelő lehet a vastagsága a téli sportoláshoz, jégtúrákhoz.

Az ötletgazda idén év elején először vágott neki a Badacsony-Fonyód közötti Balaton-Átcsúszás megszervezésének, de mint mondta, a program “a körülötte keltett hisztéria miatt” nem az eredeti tervek szerint valósult meg.

A jövő év elejére a helyi önkormányzatokkal együttműködve tervezett programok biztosításában közreműködést vállalt a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, és egyeztetni kívánnak majd a vízirendészettel is. A szervezők már tárgyaltak a partvédművek megóvása érdekében jégtörésre készülő vízügyesekkel is, akik felajánlották együttműködésüket.

forrás MTI)

Leave a Reply 911 megnézve, 1 alkalommal mai nap |