< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Navracsics: hiába nézi le Közép-Európát a Nyugat

| Mobile | RSS

Navracsics: hiába nézi le Közép-Európát a Nyugat

2011. január 3. | 1 Hozzászólás | Nincs kategorizálva

Végre olyan rendszert alakíthatunk ki, amely sokkal közelebb áll a nyugati típusú demokráciákhoz, mint az eddigi – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a miniszterelnök-helyettes

Új rendszert építünk, teljesen új logika alapján. Az elmúlt húsz év logikája kimondva-kimondatlanul a félelem volt attól, hogy visszatér a pártállami rendszer, ezért számos gát korlátozta a mindenkori kormány jogköreit.

Ezekre a jövőben nincs szükség, így végre olyan rendszert alakíthatunk ki, amely sokkal közelebb áll a nyugati típusú demokráciákhoz, mint az eddigi – mondta a a Magyar Hírlapnak adott újévi interjúban Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, kormányfő-helyettes, akit a magyar jogállam állapotáról is kérdeztek.

Navracsics reményét fejezte ki, hogy a bírák is érzik, megrendült az igazságszolgáltatásba vetett bizalom az ésszerűtlenül elhúzódó perek miatt.

Az új megyei kormánymegbízottakról és az egy év múlva bevezetendő járásokról kijelentette, hogy az államigazgatás decentralizációja folyik, s ez a legkevésbé sem veszélyezteti az önkormányzatok önállóságát.

A miniszterelnök-helyettes szerint hiába nézi le Közép-Európát a Nyugat, az EU-elnökség egy évében – Lengyelországgal közösen – bebizonyítjuk, hogy egyáltalán nincs igazuk a kétkedőknek.
forrás híradó.eu

Leave a Reply 194 megnézve, 1 alkalommal mai nap |