< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Megszülte ikreit a dán trónörökös felesége

| Mobile | RSS

Megszülte ikreit a dán trónörökös felesége

2011. január 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Világra hozta ikreit szombaton Mária dán hercegnő, Frigyes trónörökös felesége. A jó egészségnek örvendő kisfiú és kislány a trónörökös pár harmadik és negyedik gyermeke – közölte a dán királyi udvar. A délelőtt fél tizenegykor világra jött kisfiút 26 perccel követte ikerhúga – áll az udvar közleményében, amely szerint Frigyes segédkezett a Koppenhágai Egyetemi Kórházban, a Righospitaletben levezetett szülésnél. “Rendkívüli élmény volt részt venni benne” – jelentette ki a herceg a sajtónak, kettős csodának nevezve az ikrek világra jövetelét.

“Örömmámorban úszunk. Nem is lehetnénk boldogabbak” – mondta a 42 éves Frigyes, aki édesanyja, II. Margit dán királynő nyomában a trón várományosa. Frigyesnek és az ausztráliai születésű, 38 éves Máriának már van egy fia és egy lánya, az ötéves Krisztián herceg, illetve a hároméves Erzsébet hercegnő.

A hercegi pár tagjai a 2000-es sydneyi nyári olimpián ismerkedtek össze, és 2004-ben Koppenhágában keltek egybe. Az újabb gyermekek jövetelét az udvar augusztusban jelentette be, hogy véget vessen a dán média akkor már hetek óta tartó találgatásainak.

A trónörökös és ikrekkel várandós felesége egy hónappal később új lakhelyre, a VIII. Frigyes-kastélyba költözhetett, miután az állam 220 millió koronából felújította a koppenhágai kikötő közelében álló paloták (Amalienborg) egyikét. A kastély előzőleg február óta nyitva állt a látogatók előtt, a hírek szerint közel ötszázezren tekintették meg a jövendőbeli uralkodó új lakhelyét.

forrás MTI

Leave a Reply 422 megnézve, 1 alkalommal mai nap |