< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Megjelentek a civil szervezetek 2011. évi működésének támogatására vonatkozó első pályázati kiírások a Nemzeti Alapprogramban

| Mobile | RSS

Megjelentek a civil szervezetek 2011. évi működésének támogatására vonatkozó első pályázati kiírások a Nemzeti Alapprogramban

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság
Budapest, 2011. január 11.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága tájékoztat minden érdekeltet, hogy a Wekerle Sándor Alapkezelő – a Nemzeti Civil Alapprogramban 2011. január 1-jétől feladatot ellátó új kezelő szervként – a Kollégiumok döntései alapján megjelentette a 2011. évi civil szervezetek működésére, szakmai programok és aktuálisan az Önkéntesség Európai Évéhez kötődően az önkéntesség fejlesztését szolgáló pályázati programok támogatását célzó pályázati kiírásokat.

Az Alapkezelő készíti elő és bonyolítja le a jövőben többek között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz rendelt, hazai költségvetési forrásból megvalósuló egyházi, nemzetiségi, kisebbségi, civil és társadalmi felzárkózással kapcsolatos pályázatokat.

A néhány hónapja működő új Alapkezelő eredményes ténykedését vetíti előre, hogy az átállás zökkenőmentesen zajlott, késedelem, hátrány nem érte a civil szervezeteket, hiszen sikerült időben megjelentetni a működésüket segítő támogatási pályázatokat.

Az aktuális állapot szerint a 6,251 milliárd Ft összegű 2010. évi NCA pályázati támogatásokból 6,095 milliárd Ft összeg kiutalása már megtörtént, mely támogatás lehetővé teszi a civil szervezetek 2011 évi első féléves működésének, szakmai programjainak tényleges előfinanszírozását. Az új kezelő szerv a szerződéskötéssel és a támogatások kiutalással kapcsolatos feladatait is folyamatosan végzi.

A pályázati kiírásokat bárki olvashatja és letöltheti az Alapkezelő internetes oldalán a: www.wekerle.gov.hu és a Nemzeti Civil Alapprogram hivatalos honlapján a www.nca.hu -n.

A pályázatokkal kapcsolatos információszolgáltatást a Wekerle Sándor Alapkezelő ügyfélszolgálata végzi.

Az ügyfélszolgálat elérhetősége: telefon: 301-3200, e-mail: info@wekerle.gov.hu , címük: Wekerle Sándor Alapkezelő, 1055 Budapest, Bihari János u. 5.
forrás magyarország.hu

Leave a Reply 323 megnézve, 1 alkalommal mai nap |