< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Népszabadság: nyomozás a Magyar Orvosi Kamara ellen

| Mobile | RSS

Népszabadság: nyomozás a Magyar Orvosi Kamara ellen

Közérdekű adat eltitkolása miatt nyomoz a Fővárosi VI-VII. Kerületi Ügyészség a Magyar Orvosi Kamara ellen, miután Keszthelyi Gyula tardi háziorvos kifogásolta, hogy a köztestület több törvényben előírt adatot – közöttük Éger István elnöki tiszteletdíját – nem tesz közzé – ismerteti a Népszabadság. A napilap cikke felidézi, hogy ezzel a kérdéssel 2005-ben már foglalkozott az adatvédelmi biztos hivatala is, és akkor az elnöknek szóló levélben közölte állásfoglalását, amely szerint Éger Istvánnak nyilvánossá kellene tennie tiszteletdíjának az összegét. Ez nem történt meg. A Népszabadság lapzártájáig Éger István nem reagált a lap írásban is feltett kérdéseire.

Az ügyészségi nyomozás hírére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága is vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a kamara eleget tett-e ennek a kötelezettségnek vagy sem – tájékoztatta a Népszabadságot Gui Angéla kommunikációs vezető.

Szócska Miklós államtitkár két hete, a kamarai tagságról szóló vita kapcsán hozta szóba Éger István fizetését – egészen pontosan az elnök kétmilliós igényét rótta fel -, amiről valójában hivatalosan semmit nem lehet tudni – ismerteti a napilap.

forrás MTI

Leave a Reply 377 megnézve, 1 alkalommal mai nap |