< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: A Fidesz-KDNP nem támogatja a felsőoktatási és közoktatási koncepcióka

| Mobile | RSS

A Fidesz-KDNP nem támogatja a felsőoktatási és közoktatási koncepcióka

2011. január 13. | hozzászólás | Kultúra

Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz–KDNP-frakció oktatási munkacsoportja – derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága és a munkacsoport között, december 23-án zajlott egyeztetés emlékeztetőjéből, amely a Magyar Nemzet birtokába került. A Népszava pedig arról ír, hogy sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben.

A Magyar Nemzet csütörtöki száma ismerteti: a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportjának oktatási munkacsoportja szerint olyan új felsőoktatási törvénytervezetet kell készíteni, amely a Magyar Tudományos Akadémia elnökének alternatív javaslatán alapul. A munkacsoport azt kéri a tárcától, hogy hosszabbítsa meg a tervezet egyeztetési határidejét két-három hónappal.

A dokumentum szerint a munkacsoport egyhangú szavazással úgy döntött: “a munkacsoport tagjai indokoltnak tartják, hogy a mostani felsőoktatási koncepció helyett egy szikárabb, csak az alapelveket és a célokat megfogalmazó előterjesztés készüljön”, amelynek alapjául Pálinkás József MTA-elnöknek a javaslata szolgálhat. A munkacsoport arról is egyhangúlag határozott, hogy a készülő új közoktatási és felsőoktatási törvény esetében a hozzájuk kapcsolódó valamennyi rendelet tervezetét ugyanabban az időben, együtt szeretné látni és megvitatni – ismerteti a Magyar Nemzet.

A csütörtöki Népszava arról ír, hogy sem a felsőoktatási, sem pedig a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben. Az oktatási államtitkárság által kidolgozott tervezetekről hiába folytatott nemzeti konzultációkat heteken keresztül Hoffmann Rózsa, a befogadott javaslatok után módosított koncepciók, ha lehet, még jobban kiverték a biztosítékot az érintetteknél, de a Fidesznél is.

A Népszava úgy tudja, a Fidesz szakpolitikusai egyértelműen nem álltak az államtitkár elképzelései mellé, sőt arról is hallani, hogy a nagyobbik kormánypárt frakciója a jelenlegi tartalommal egyszerűen nem szavazná meg a törvényeket.

forrás MTI

Leave a Reply 269 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: