< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Magyar Hírlap: diákhitel miatt jön a behajtó?

| Mobile | RSS

Magyar Hírlap: diákhitel miatt jön a behajtó?

2011. január 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Aki nem törleszti a diákhitelét szerződés szerint, annál megjelennek a végrehajtók, hiszen a Diákhitel Központ Zrt. a követelést visszavonhatatlanul átadja az adóhatóságnak – hívja fel a figyelmet a Magyar Hírlap. A napilap cikke szerint ugyan sok egykori hallgató zúgolódik az internetes fórumokon és blogokon a diákhitel visszafizetésének feltételei miatt, a szakember azt állítja, a kölcsönt felvevők igen kis százaléka marad adós a törlesztéssel. Aki azonban több mint fél évig nem fizet, azzal a hitelközpont szerződést bont, és elkezdődik a behajtási eljárás.

“Probléma abból szokott adódni, hogy amikor a diák hitelt vesz fel, nem gondolja át a visszafizetés feltételeit” – mondta a lapnak Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. kommunikációs vezetője.

Jó néhány egykori hallgató számol be arról, hogy minden előzetes figyelmeztetés nélkül kopogtattak nála a behajtók. Imre Zita szerint azonban ez kizárt, hiszen szigorúan ellenőrzött szerződésbontási procedúra előzi meg az ügynek az adóhatósághoz irányítását. Nem beszélve arról, hogy a központ havonta küld tájékoztató levelet a hitelfelvevőnek az általa megadott értesítési címre, ha nem fizeti ki az esedékes törlesztőrészletet. Hangsúlyozta, hogy a kétszázezer főt meghaladó hiteligénylő mindössze két-három százaléka nem fizeti rendszeresen a kölcsönt, mégis jellemzően az ő felháborodásuktól hangos a sajtó – ismerteti a Magyar Hírlap.

forrás MTI

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |