< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Felgyújtotta magát egy egyiptomi férfi a kairói parlament előtt

| Mobile | RSS

Felgyújtotta magát egy egyiptomi férfi a kairói parlament előtt

Benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magát egy egyiptomi férfi hétfőn a kairói parlament előtt, feltevések szerint az alacsony életszínvonal ellen tiltakozva – közölték szemtanúk és tisztségviselők.

A parlamentet őrző, gyorsan közbelépő rendőrök eloltották a lángokat, majd a férfit – belügyminisztériumi forrás szerint egy el-kantarai kisvendéglő tulajdonosát – egy mentőautó kórházba szállította. Sérüléseinek súlyossága egyelőre nem ismeretes.

A tiltakozás e formája arra a tunéziai férfira emlékeztet, akinek hasonló tette zavargások hullámát indította el Tunéziában, az pedig múlt pénteken Ben Ali elnök külföldre meneküléséhez vezetett. Tavaly december 17-én a 26 éves Mohammed Buazizi mozgóárustól a hatóságok elkobozták az engedély nélküli árusított gyümölcsöt és zöldséget, s ő tiltakozásul felgyújtotta magát.

Algériában vasárnap belehalt égési sérüléseibe egy férfi, aki szombaton egy Tunézia határához közeli városban borította lángba magát. Az utóbbi napokban még hárman kíséreltek meg ilyen tiltakozó akciót Algériában.
forrás mr1

Leave a Reply 191 megnézve, 1 alkalommal mai nap |