< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: ezüstérmes a női váltó

| Mobile | RSS

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: ezüstérmes a női váltó

2011. január 17. | hozzászólás | Sport

Ezüstérmet nyert vasárnap a magyar női váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán, a hollandiai Heerenveenben. A 2009-ben Eb-győztes Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összetételű csapat a döntőben a hollandok mögött, az olaszokat és a németeket megelőzve ért célba másodikként. A magyarok így összesen öt érmet szereztek a kontinensbajnokságon, Huszár pénteken 1500-on volt harmadik, Heidum szombaton 500-on nyert bronzérmet, míg vasárnap 1000 méteren második lett, s a szuperdöntőben elért negyedik helyezésével összetettben is ezüstérmet szerzett.

Heidum Bernadett ezüstérmet nyert vasárnap összetettben a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán, a hollandiai Heerenveenben. A női 3000 m-es szuperdöntőben a magyar versenyző negyedikként ért célba, s az összetett pontversenyben – amelybe az 500, az 1000, az 1500 m és a szuperdöntő számított bele – végül második lett. A zárószámban a pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika nyolcadikként zárt, összetettben pedig ugyancsak nyolcadik lett. Mindez azt jelenti, hogy a magyarok a következő kontinensbajnokságon három egyéni női versenyzőt indíthatnak.

Heidum vasárnap 1000 méteren is második lett. A szombaton, 500 m-en harmadik magyar versenyző – aki tavaly, Drezdában ugyancsak második volt ezen a távon – a döntőben csak az olasz Arianna Fontanától kapott ki, míg bolgár és cseh riválisát maga mögé utasította. A viadal honlapja szerint Heidumon kívül az egyéniben első felnőtt Eb-jén szereplő Lajtos Szandra, valamint a pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika is megnyerte előfutamát, a negyeddöntőben azonban mindketten búcsúztak. A férfiaknál Oláh Bence az első körben, Béres Bence pedig a negyeddöntőben esett ki ezen a távon.

A vasárnapi zárónapon még a 3000 m-es szuperdöntőket (Heidum és Huszár), valamint a váltók fináléit (magyar női csapat) rendezik az Eb-n.

forrás MTI

Leave a Reply 368 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: