< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Brazíliából hozták haza a Hégető Honorka haláláért felelős férfit

| Mobile | RSS

Brazíliából hozták haza a Hégető Honorka haláláért felelős férfit

2011. január 18. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Másfél év fogva tartás után Brazíliából hoztak haza kedden egy körözött magyar férfit, aki tíz éve ittasan halálos közúti balesetet okozott; a 36 éves férfit is szállító menetrend szerinti járat kedden kora délután szállt le a Ferihegyi repülőtéren. A férfi 2001. június 3-án Alsóörs közelében az általa ittasan vezetett személyautóval kisodródott, betonfalnak ütközött, majd a jármű utasával együtt kirepült az autóból. A 30 éves utas, az RTL klub riportere, Hégető Honorka a kórházba szállítás után meghalt.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a repülőtéren, a tavaly augusztus 4-én Rio de Janeiróban elfogott férfi átadásakor az MTI-nek elmondta: D. G. 2004-ben hagyta el az országot. Távollétében a Veszprém Megyei Bíróság börtönbüntetésre ítélte.

A két ország között nincs kiadatási egyezmény, és korábban soha nem hoztak haza Brazíliából nemzetközi elfogatóparancs alapján őrizetbe vett magyar állampolgárt.

forrás MTI

Leave a Reply 276 megnézve, 1 alkalommal mai nap |