< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Fehéroroszországban őrizetbe vettek egy volt elnökjelöltet

| Mobile | RSS

Fehéroroszországban őrizetbe vettek egy volt elnökjelöltet

A fehérorosz fővárosban, Minszkben őrizetbe vettek egy újabb volt elnökjelöltet; Ivan Kulikov ügyében nyomozás folyik – jelentették be kedden a rendfenntartó szervek.

A férfit hivatalosan nem vették fel a decemberi elnökválasztás jelöltjeinek listájára, mert nem tudta összeszedni az ehhez szükséges számú aláírást, s ezért kiszállt az elnökválasztási kampányból. Kulikov, a szoszni energetikai és nukleáris kutatóintézet laboratóriumának vezetője.

Tyimofej Drancsuk, az Akadály fölött elnevezésű, bebörtönzöttek jogait védő szervezet társelnöke elmondta, hogy Kulikov lakásán, a Minszk közeli Szoszniban házkutatást tartottak. A férfit 72 órára őrizetbe vették.

Fehéroroszországban a tavaly december 19-i elnökválasztást követően a voksolás eredményét elutasító ellenzékiek tiltakozó megmozdulást szerveztek. Ennek során rendbontások történtek és a résztvevők összecsaptak a rendfenntartó erőkkel, amelyek ezt követően sokakat őrizetbe vettek. A helyi államvédelmi szervek vizsgálati fogságában jelenleg több volt elnökjelölt van.
forrás mr1

Leave a Reply 369 megnézve, 1 alkalommal mai nap |