< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Mobil hamisító irodát számoltak fel a NAV munkatársai

| Mobile | RSS

Mobil hamisító irodát számoltak fel a NAV munkatársai

2011. január 19. | hozzászólás | Nav

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei tegnap jövedéki ellenőrzést tartottak egy gazdasági társaság lajosmizsei telephelyén, ahol étterem és parkoló üzemelt.

A pénzügyőrök az ingatlanon álló étterem mögötti parkolóban egy lakókocsira lettek figyelmesek, melyet a tulajdonossal kinyittattak amelyben egy kompletten berendezett irodát láttak a pénzügyőrök.

A mozgó iroda tételes vizsgálata során előkerült több száz hamis okmány, – kitöltetlen nyugat-európai városokban használatos parkoló szelvény, benzinkútnál használt névvel ellátott pénztárszalag, útdíj megfizetését igazoló kitöltetlen szelvény, – valamint a számítógép, melynek merevlemezén szerkeszthető formában előkerültek a dokumentum minták.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az előkerült hamis dokumentumok alkalmasak a hatóság felé történő igazolásra, valamint a gazdálkodók felé költségek elszámolására.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az előkerült okmányokat és a gyártáshoz használt eszközöket lefoglalták, a telep tulajdonosa ellen a Kecskeméti Rendőrkapitányság közokirat hamisítás bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt folytat eljárást.

A felderítésről készített videofelvétel letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről! (http://media.vam.gov.hu/media)

Suller György Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 342 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: