< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 24.380 pénztártag már biztosan marad a magánnyugdíjpénztárná

| Mobile | RSS

24.380 pénztártag már biztosan marad a magánnyugdíjpénztárná

2011. január 21. | hozzászólás | Közélet

A magánnyugdíjpénztári tagoknak 2011. január 31-ig kell dönteniük arról, hogy a magán- vagy az állami nyugdíjrendszer tagjai kívánnak lenni a jövőben

A több mint hárommillió magán-nyugdíjpénztári tagból csütörtök délutánig 24.380 nyilatkozott arról, hogy a magánnyugdíjrendszerben kíván maradni – tudta meg az MTI az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól (ONYF). Már csak bő egy hét van a nyilatkozattételre.

A magán-nyugdíjpénztári tagoknak 2011. január 31-ig kell dönteniük arról, hogy a magán- vagy az állami nyugdíjrendszer tagjai kívánnak lenni a jövőben. Aki a magánrendszert választja, annak személyesen kell nyilatkoznia erről a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóság valamelyikénél, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál vagy az ONYF-nél. A tartósan külföldön dolgozó, vagy külföldön tanuló magán-nyugdíjpénztári tagok a külképviseleteken is megtehetik nyilatkozatukat.

Aki nem nyilatkozik, annak 2011. március 1-jével automatikusan megszűnik a tagsági jogviszonya, és számlaegyenlegét átutalják az állami nyugdíjalapba.

Forrás: hirado.hu/MTI

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: