< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Érdemes igyekezni a családiadókedvezmény-igényléssel

| Mobile | RSS

Érdemes igyekezni a családiadókedvezmény-igényléssel

2011. január 21. | hozzászólás | Közélet

Érdemes igyekezni a családiadókedvezmény-igényléssel

Családi adókedvezményt év közben nem lehet visszamenőlegesen kérni. Ha valaki most nem kéri, bármelyik hónapban megteheti, de januárig visszamenőleg csak a jövő évi adóbevallásában tudja igénybe venni. A kedvezményt kismamák is igénybe vehetik.

Az új adórendszer szerint egy, illetve két gyerek után havonta és gyermekenként tízezer, három vagy több gyermek után havonta és gyermekenként 33 ezer forint plusz jövedelemhez jutnak a családok. Az ehhez szükséges nyomtatvány az adóhivatal honlapjáról letölthető, és azt mindkét szülőnek és a munkáltatóiknak is alá kell írnia.

Vámosi Nagy Szabolcs adószakértő arra hívja fel a figyelmet: előfordulhat, hogy valakinek nincs annyi adója, hogy kihasználja a teljes kedvezményt, a fennmaradó részt azonban a másik szülő még érvényesítheti. Az igénylést a napokban kell benyújtani, hiszen a februári munkabért már érinti. Ha valaki nem teszi ezt meg, nem veszíti el ezt a kedvezményt. Ezekre a hónapokra az adóelőlegnél már nem tudja érvényesíteni, de az adóbevallásában még igen.

A kedvezményt kismamák is igénybe vehetik a várandóság 91. napjától. Ehhez csak egy orvosi igazolás szükséges.
forrás mr1

Leave a Reply 205 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: