< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Feljebb lépett a börtönigazgató

| Mobile | RSS

Feljebb lépett a börtönigazgató

2011. január 21. | hozzászólás | Közélet

Soczó László a szekszárdi börtön új igazgatója. Balázs Péter ezentúl a pálhalmai Országos Büntetés-Végrehajtási Intézetet vezeti.

Parancsnokváltás volt csütörtökön a szekszárdi börtön élén. Balázs Péter ezredest, a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet eddigi parancsnokát Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az ország egyik legnagyobb börtöne, a pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokává nevezte ki.

Helyére Kökényesi Antal altábornagy, a büntetés-végrehajtási intézetek országos parancsnoka Soczó Lászlót nevezte ki, s egyidejűleg alezredessé léptette elő. A kinevezési okmányokat az országos parancsnok adta át tegnap Szekszárdon. Kérdésünkre Balázs Péter elmondta, hogy az új feladat nagy előrelépés, megtiszteltetés és kihívás számára. Ugyanakkor megerősítette, amit 2006-ban mondott a Teol.hu-nak, hogy Szekszárdon szeretne letelepedni családjával. Innen fog bejárni Pálhalmára.

Soczó László 9 éve dolgozik a szekszárdi börtönben, 2004 óta osztályvezetőként. Mint mondta, nagy elismerés és kihívás, hogy 35 évesen börtönparancsnok lett. Az intézetet elődje szakmai szellemében vezeti tovább. Korábban 8 hónapig már volt megbízott parancsnokhelyettes Kalocsán és parancsnok Szekszárdon, amíg Balázs Pétert Kaposvárra vezényelték.

forrás mno-gb(teol.hu)

Leave a Reply 279 megnézve, 1 alkalommal mai nap |