< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: MEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

MEGHÍVÓ

2011. január 21. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

A Belügyminisztérium az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal kormányzati árvízvédelmi felkészülési napot tart Dr. Pintér Sándor belügyminiszter (a KKB elnöke) és dr. Bakondi György kormánybiztos, az OKF főigazgatója irányításával január 21-én (péntek) 10.00 órai kezdettel.

A Kormányzati Koordinációs Bizottság (KKB) elnökének döntése alapján január 21-én a Belügyminisztériumban a fővárosi és megyei védelmi bizottságok elnökei számára egyeztető megbeszélést tart Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, illetve a KKB Operatív Törzs irányításával többfázisú árvízi védekezési törzsgyakorlat zajlik.
Az árvízi védekezési törzsvezetési gyakorlaton részt vesznek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Rendőr-főkapitányság központi és területi szervei, a Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Polgárőr Szövetség, a minisztériumok védelmi igazgatási szervezeti egységei, valamint a védekezésbe bevonható karitatív szervezetek.
Az árvízi védekezési gyakorlat a legrosszabb szcenárióra készül, 4 szituációt feltételez. Az első fázisban egy megye, a másodikban több megye területét érintő, a legnagyobb vízszintet meghaladó árhullám vonul le. A harmadik fázisban Magyarország fő- és mellékfolyóin egyidejű áradás következik be, a negyedik fázis tömeges kitelepítéssel számol.

A sajtónyilvános esemény programja:

10.00 Nemzeti Helyzetértékelési Központ bemutatása
10.25 Árvízvédelmi egyeztetés a fővárosi és megyei védelmi bizottságok elnökei részvételével
10.50 Az Országos Bevetési Irányítási Terv és a Polgári Védelmi Kötelezettség alatt álló Mozgósítási Terv aláírása
11.00 Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Bakondi György sajtótájékoztatója

Helyszín: Belügyminisztérium (Bp. V. József Attila u. 2-4). Kérjük a sajtó képviselőit, hogy az esemény előtt legkésőbb negyedórával korábban érkezzenek meg. Belépés a Nádor utcai bejárat felöl.

Információ: Belügyminisztérium Sajtóosztály (441-16-50)

Budapest, 2011. január 20.
Belügyminisztérium
Sajtóosztály

Leave a Reply 274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |