< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Perrel fenyegeti Bokrost az MDF

| Mobile | RSS

Perrel fenyegeti Bokrost az MDF

2011. január 22. | hozzászólás | Közélet

Az MDF szeretné, ha Bokros Lajos visszaadná európai parlamenti mandátumát.

Ha nem mond le, fizessen. Az MDF minden lehetséges demokratikus eszközt igénybe vesz, hogy rábírja Bokros Lajost, adja vissza európai parlamenti mandátumát.

A szabályok szerint az MDF csak kérheti Bokros Lajost, hogy adja vissza a mandátumát, de ha ő ezt nem teszi meg, akár be is perlik a képviselőt – tudta meg a Krónika a párt elnökétől, Makay Zsolttól. A per szólhatna például az MDF által az európai parlamenti választás kampányában elköltött összegről. Ennek 80 millió forintos számláját ugyanis még most is fizeti a párt – mondta Makay Zsolt. Az MDF elnöke azonban hozzátette, bíznak abban, hogy békés európai módon rendezhető a viszony Bokros Lajossal; eldől, hogy valaki demokrata, vagy egyszerűen mandátum-tolvaj.

Makay Zsolt azt is elmondta, kifogásolja, hogy Bokros Lajos – aki például szerdán Strasbourgban élesen bírálta Orbán Viktor politikáját -nem egyezteti velük európai parlamenti felszólalásait.

“Bokros Lajos belügyeinket, a családi szennyest a szomszédok előtt teregeti ki. Felszólalása tartalmában egy csomó olyan részigazság is volt, amivel mi is egyetértünk, például a médiatörvény kapcsán, viszont a magyar nemzet ügyei a Magyar Országgyűlésbe valók” – mondta az MDF vezetője. Makay Zsolt szerint egyébként is megváltozott az MDF azóta, hogy Bokros Lajost uniósnak képviselőnek jelölték. Markánsabban jobbközép konzervatív politikát képvisel most.

Bokros Lajost a Krónika egyelőre nem érte el.Csütörtökön a képviselő titkársága annyit közölt írásban, hogy Bokros Lajost annak idején ismert programja alapján választották meg, a választópolgároknak tartozik felelősséggel.

Ha Bokros Lajos mégis visszaadná a mandátumát, akkor az MDF a listán második helyen álló Habsburg Györgynek ajánlja fel először, hogy legyen a párt uniós képviselője – mondta el a Krónikának Makay Zsolt, a párt elnöke.
forrás mr1

Leave a Reply 274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: