< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem / Blog article: Akció: olcsóbb áram a pontosan fizetőknek

| Mobile | RSS

Akció: olcsóbb áram a pontosan fizetőknek

2011. január 24. | hozzászólás | Fogyasztóvédelem

Egy éven keresztül tíz százalék árkedvezményt kaphatnak az E.ON egyetemes szolgáltatói körében azok a lakossági áramfelhasználók, akik 2010. január elseje óta folyamatosan, pontosan fizették az áramszámlájukat – jelentette be Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn tartott sajtótájékoztatón. Az akció október 1-től november 30-ig tart…
A kedvezmény az online regisztrációt követő 12 hónapra szól. Ezzel egy átlagos fogyasztású háztartás egy év alatt négy-ötezer forintot takaríthat meg. Az E.ON a árkedvezményt az energiadíjból adja, így a végfelhasználói árban ez öt-hat százalék csökkenést jelent. Az E.ON Energiaszolgáltató számításai szerint a cég 2,5 millió lakossági ügyfélköréből több százezer fogyasztót érinthet a kedvezmény. Az energetikai cégcsoport ezzel a bónusszal jutalmazni akarja a folyamatosan és pontosan fizető ügyfeleit, ugyanakkor ösztönözni kívánja azokat, akik tudnának fizetni, de elmaradnak vele.

A kedvezmény igénybevételével egy kilowattóra áram a legalacsonyabb fogyasztású tömbben 43,9 forintról 41,42 forintra, illetve kicsit nagyobb fogyasztást jelentő csoportban 46,96 forintról 44,17 forintra mérséklődik. A másik három áramszolgáltató közül a Démásznál 44, illetve 46 forint fölött, az Émásznál 45 és 46 forint fölött, míg az Elműnél 45 és 47 forint fölött van a kilowattóránkénti végfelhasználói ár ezekben a fogyasztási csoportokban. Pál Norbert megjegyezte, hogy minden hírverés nélkül már ezerötszáz fogyasztó jelentkezett a bónuszért.

A feltételeknek megfelel az is, aki a számla dátumát követő nyolc napon belül fizetett. Jelentkezni online regisztrációval lehet. Az internetes ügyintézés azért szükséges, mert különben a költségek meghaladnák a kedvezmény mértékét. Pál Norbert szavai szerint “vannak olyan leleményesek” az ügyfeleik, hogy megoldják az internetes hozzáférést”. Az igazgató elmondta azt is, hogy a kedvezmény az adott fogyasztó esetében az E.ON teljes árrését jelenti.

Az E.ON Energiaszolgáltató kintlévőségeinek nagyságát és a nemfizetők számát Pál Norbert nem kívánta újságírói kérdésre közölni. Csak annyit mondott, hogy a nemfizetők száma 2009-ben az előző évhez képest huszonkilenc százalékkal, az idén pedig további tizenöt százalékkal emelkedett.

Az E.ON Energiaszolgáltató a Dunántúlon, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében szolgáltat egyetemes szolgáltatóként, azaz a lakosságnak és a kisfogyasztóknak.

A társaságnak vannak szabadpiaci lakossági felhasználói is – mondta Pál Norbert. Nekik egyénre szabott árat kínálnak, de jóval kisebb a lakossági mozgás ezen a piacon, mint a földgázkereskedelemben.

A kedvezmény itt igényelhető: http://www.eon-energiaszolgaltato.com/index_eiroda.php?menu=124

Forrás: Kontroll

Leave a Reply 408 megnézve, 1 alkalommal mai nap |