< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kézilabda-vb: megverte Németországot a magyar válogatott

| Mobile | RSS

Kézilabda-vb: megverte Németországot a magyar válogatott

2011. január 25. | hozzászólás | Sport

Sorsdöntő volt a németek elleni középdöntős összecsapás, a magyar válogatottnak győznie kellett, hogy maradjon esélye a legjobb hét között végezni.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-25-re legyőzte a német csapatot a svédországi világbajnokság középdöntőjének hétfői játéknapján, és ezzel a saját kezébe vette a sorsát az olimpiai selejtezőt illetően.

Jó kezdés (4-1) után látványosan visszaesett a támadójáték, pedig már Perez is rendelkezésre állt, és fordítottak a németek. A félidőben 12-10-re vezetett az ellenfél. A második játékrész is jól kezdődött magyar szempontból, és előbb sikerült fordítani, majd az izgalmas hajrában a két pontot is begyűjteni. A magyarok kedden 18:30-kor a már biztos elődöntős spanyolokkal találkoznak.

Ezen a meccsen már pályára lépett Perez is, aki Gulyás helyére került a keretbe. A 39 éves átlövő már a kezdésnél a pályán volt, nem csereként számított rá a kapitány. A melegítésnél ugyanakkor Gál vádlisérülést szenvedett, és a lelátóra kényszerült. A magyarok három átlövővel kezdtek, Perez mellett két németországi légiós, Mocsai és Ilyés is pályára került, utóbbi volt egyben az irányító is. Fazekas három védéssel mutatkozott be, közben támadásban három akció is góllal zárult.

A németek már a 8. percben, 4-1-es hátrányuknál időt kértek, ugyanis a magyar védőfal, Perezzel megerősítve szinte áthatolhatatlannak bizonyult számukra. Ezt követően a szerencse kétszer is a németek mellé állt, és a 11. percben már ők vezettek 5-4-re, igaz, kapusuk, Bitter is elkapta a fonalat.

Császár jött be szervezőnek, majd Schuch jutott a kiállítás sorsára, és amikor büntetése lejárt, már 7-4 volt az állás a rivális javára. A magyarok nyolcperces gólcsendjét éppen az új irányító törte meg. A németek jól rendeződtek vissza, nem lehetett gyorsan indulni, mindig agresszív védőfal állta útját az akcióknak. Ráadásul Bitter előbb Császár hétméteresét, aztán Iváncsik Gergő ziccerét, végül Ilyés ejtését hatástalanította.

Mocsait is kiszórták a dán bírók, akik kisvártatva Sprengernek sem kegyelmeztek. Ebben a szakaszban hatékonyabb lett a magyarok védekezése, sikerült gyors kontrákat vezetniük, és ennek következményeként a 23. percre 8-8-ra módosult az állás. Furcsa módon Mocsai kapitány ekkor kért időt, és a következő két percet az emberhátrányban lévő németek 2-0-ra megnyerték. A szünet előtt Schuch megint kiült, és a pihenőre megmaradt a különbség a két csapat között.

A folytatást Császár „odanemnézős” gólpassza vezette be. Gensheimer ziccert rontott, csapata pedig emberhátrányba került, ám így is 1-1-re hozták ezt az etapot. Az újabb német kiállítás alatt Perez egyenlített a 39. percben (14-14). Ezt követően Fazekas bravúrjai és a hatékony támadások révén megint a magyaroknál volt az előny, de csak rövid időre.

Negyedórával a vége előtt 19-17-re lépett el a Mocsai-együttes, a kapitány fiát azonban kiállították. Mivel nem csökkent a különbség, a rivális időt kért. Zubai is kiült, ám Fazekas a kapuban védéseivel tartást adott. A túloldalon kollégája ismét hétméterest hárított, s az egyenlítés sem maradt el (52. perc: 21-21). Két újabb magyar gól éltette a győzelmi reményeket, de így is izgalmas volt a végjáték, mert mindkét oldalon akadtak hajmeresztő hibák.

Az 58. percben, 24-23-nál Mocsai időt kért, Ilyés találata kis nyugalmat adott, ám Glandorf is beköszönt. Egészpályás letámadásra jöttek ki a németek, de ide-oda cserélt gazdát a labda. Az utolsó percben Császár volt eredményes, Fazekas pedig bravúrral védett, így végleg eldőlt a fontos csata – a magyarok javára.

A címvédő, egyben olimpiai és Európa-bajnok francia válogatott bejutott az elődöntőbe, miután hétfőn legyőzte a norvég csapatot. Ez azt jelenti, hogy a magyar együttes már biztos nem lehet utolsó középdöntős csoportjában, és az 5-10. hely között végez.

Akkor lesz a magyar csapat csoportjába harmadik (vagyis játszhat pénteken az 5-6. helyért, és ez két pozíció már biztos olimpiai selejtezőt ér), ha kedden több pontot – egyet vagy kettőt – szerez a spanyolok ellen, mint amennyit Izland gyűjt a franciák ellen. Akkor lesz a magyar csapat csoportjában negyedik (vagyis játszhat pénteken a 7-8. helyért, előbbi biztos olimpiai selejtezőt ér, utóbbi nagy valószínűséggel jelenti ugyanezt), ha Izland több vagy ugyanannyi pontot szerez kedden, mint a Mocsai-alakulat, vagy pedig ha a két együttes egyaránt kikap, de a németek nem nyernek a norvégok ellen. Akkor lesz a magyar csapat csoportjában ötödik (vagyis játszhat csütörtökön a 9-10. helyért, és a vb-ről most egészen bizonyosan nem juthat olimpiai selejtezős helyhez), ha Izland és a Mocsai-csapat kedden vereséget szenved, és a németek legyőzik a norvégokat.

forrás:mr1

Leave a Reply 349 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: