< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Minden ötödik magyar állást keres

| Mobile | RSS

Minden ötödik magyar állást keres

2011. január 26. | hozzászólás | Közélet

Egy tavaly novemberi felmérés szerint a 24 év alattiak csaknem negyven százaléka keresett munkát a megelőző egy évben, a diákok körében csaknem ötven százalék volt ez az arány. Öt emberből három az ismerősök, rokonok segítségével próbál elhelyezkedni.

A lakosság 18 százaléka keresett aktívan állást az elmúlt egy év során – állapította meg a Workania.hu állásportál 2010 novemberében végzett, több mint ezer főt megkérdező felmérése. A megkérdezett 18-24 évesek 39 százaléka, a 25-34 évesek 24 százaléka keresett valamilyen munkát a megelőző egy évben, írja [1] a Napi.

A diákok 46, míg a munkanélkülieknek 77 százaléka keresett aktívan állást ezen idő alatt, a következő egy évre vonatkozóan pedig a diákok mintegy fele, a munkanélküliek 76 százaléka nyilatkozott úgy, hogy várhatóan folytatja a keresést.
hirdetés

Két esztendővel ezelőtt a megkérdezettek 47 százaléka vette igénybe a családtagokat, barátokat vagy az ismerősök hálózatát mint információforrást, 2010-ben már 58 százalékuk folyamodott az álláskeresés e formájához. A nyomtatott hirdetéseket is többen böngészték tavaly, mint 2008-ban, az arány 55-ről 60 százalékra nőtt, míg a munkaügyi hivatalt a megkérdezett álláskeresők 39 százaléka kereste fel, ami tízzel több, mint 2008-ban.

Az internetet az összes álláskereső harmada használta 2008-ban, tavaly 34 százalékuk. A rendszeres internet-hozzáféréssel rendelkező álláskeresők körében a világhálót már a megkérdezettek háromötöde használja. A net a fiatalabb álláskeresők körében a legnépszerűbb, a középkorúak és a szakközép-iskolai végzettséggel rendelkezők zömmel a nyomtatott újsághirdetéseket figyelik, személyes kapcsolatok révén pedig leginkább a kisebb településeken próbálnak állást szerezni.
forrás:index

Leave a Reply 416 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: