< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Pest megye komoly bajban van

| Mobile | RSS

Pest megye komoly bajban van

2011. január 26. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

A szakadék szélén táncol a Pest megyei önkormányzat, legalábbis a közgyűlés szocialista tagjai szerint. Keller László úgy véli: ha a kormány nem segít, elkerülhetetlen a csőd. A fideszes elnök nem látja ennyire borúsan a helyzetet, olvasható a Népszabadságban.

Kétségbeejtő a Pest megyei önkormányzat anyagi helyzete, állítják a Népszabadságnak [1] a testület MSZP-s delegáltjai. Úgy vélik, a normatív támogatás csökkenésével nem magyarázható az önkormányzat forráshiánya.

Keller László volt pénzügyi államtitkár, a közgyűlés szocialista tagja azt mondta: a megye gyakorlatilag csődhelyzetben van. “Közel négyszázmillió forint az a kifizetési állomány, amelyet hatvan napot meghaladó ideje nem teljesít az önkormányzat, ebben vannak személyi juttatások is, például a korábbi közgyűlés tagjainak tiszteletdíjai. De van olyan tartozásunk is, ami meghaladja a kilencven napot, ami különösen súlyos”, fogalmazott Keller.

Szűcs Lajos, a megyei önkormányzat elnöke a lap érdeklődésére azt mondta: csődhelyzet vagy rendkívüli helyzet nincs. Azt elismerte, hogy a közgyűlés képviselői valóban nem kapnak tiszteletdíjat és költségtérítést, de el kellett dönteni, hogy melyek a prioritások, ők pedig az alapműködés fenntartására szavaztak.
forrás:index

Leave a Reply 246 megnézve, 1 alkalommal mai nap |