< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nem kötelező biztosítani a rendezvényeket

| Mobile | RSS

Nem kötelező biztosítani a rendezvényeket

2011. január 28. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Európában egyetlen rendezvényt sem lehet megtartani felelősségbiztosítás nélkül, ám Magyarországon ezt senki sem ellenőrzi – mondja egy biztosítási szakember. A West Balkánban történt tragédia miatt vádemelést javasol a rendőrség. Két hete hétvégén három fiatal veszette életét a nagy tömegben.

Csak a szervezők lelkiismeretén és felkészültségén múlik, hogy kötnek-e felelősségbiztosítást a rendezvényükre – mondta a Krónikának Németh Péter, egy független biztosítási alkusz cég kommunikációs vezetője. Nincs ugyanis olyan szabályozás, amely előírná, hogy mekkora biztosítással kellene rendelkeznie egy adott létszámú rendezvénynek.

Németh Péter hangsúlyozza: Európában egyetlen rendezvényt sem lehet megtartani megfelelő biztosítás nélkül, de Magyarországon az engedély kiadásához sem kell igazolni a biztosítás meglétét, pedig annak összege általában eltörpül egy-egy buli összköltségvetéséhez képest.

Az alkuszcég és az általuk megkérdezett profi rendezvényszervezők ezért egyértelmű szabályozást szeretnének, amely előírja a biztosítások ellenőrzését is. Németh Péter azt mondja: a West Balkánban tartott, három lány halálával végződő partira sem kötött senki felelősségbiztosítást, pedig így a kártérítést kérők könnyebben megkaphatnák a pénzüket:

Közben a BRFK szóvivője, Horváth Katalin Fanni megerősítette: alig két héttel a West Balkánban történt tragédia után a rendőrség ma lezárja a nyomozást. A rendőrség nyolc embert gyanúsít, és hétfőn vádemelési javaslattal küldi el az ügy iratait a VI-VII. kerületi ügyészségnek.
forrás:mr1

Leave a Reply 264 megnézve, 2 alkalommal mai nap |